Fil Adası, Mısır

Fil Adası, Mısır

Fil Adası

Kaynaklar, Fil Adası adını üç olasılığa bağlamaktadır: predinastik bir Mısır kabilesinin fil kült sembolü; eski Yunanca adı Abu (Elephant Land); ve daha açık bir şekilde, hayvanların sırtlarına benzeyen devasa granit kayaların varlığına. Ada, sel tanrılarına ve mezarları Batı Şeria'da daha kuzeyde bulunan soylulara ev sahipliği yapan bir sığınak alanı idi. Fil günümüzde büyük ölçüde Alman ve İsviçre arkeoloji enstitüleri tarafından zekice kazılmış ve restore edilmiş bir açık hava müzesi; Ada ayrıca birkaç Nubia köyüne ve beş yıldızlı bir otele ev sahipliği yapmaktadır.

İlk barajın İngiliz mühendisini barındırmak için 1912'de inşa edilen Aswan Müzesi ile başlayın. Küçük ve oldukça pis, ama azgın ayak keten bağlama dışarı bakmak "sakallı adam", mumya saygılarınızı ödeyebilirsiniz. Daha modern bir Müze Eki daha da küçüktür, ancak bir vahiydir. İçerideki haritalar, çeviri ile birlikte papirüs evlilik sözleşmesi ve muazzam bir Ptolemaik sikke istifi gibi bazı olağandışı buluntuların yanı sıra M.Ö. 3000'den MS 300'e kadar ziyaret ettiğiniz alanları gösterir.

Fil Adası, Mısır

Fil Adası Hakkında

Arkeolojik alan, adanın antik kentinin enkazıyla o kadar dolu ki, her hareket edişinizde ayaklarınızın altındaki çömlek parçalarını kırarsınız. Öne çıkan özellikler arasında modern restorasyon tekniklerinin güzel bir örneği olan Satis Tapınağı ("akımın bir ok kuvvetiyle uçmasına izin veren tanrıça") bulunmaktadır. Khnum Tapınağı (sel ve tüm yerin koç başlı bir tanrısı) antik kentin merkeziydi ve 1990'larda molozdan temizlendi. Adanın güney ucunda Nubia tanrısı Mandolis'e adanmış küçük bir Ptolemaic tapınağı vardır. Yanında bir fil heykeli var. Rıhtımın yakınında, Romalılar tarafından daha yaşlı bir yere inşa edilen ve yıllık selleri ölçmek için 19. yüzyılda tekrar kullanılan Nilometer bulunur. Yakınlarda metal merdivenlerden oluşan bir uçuş ve Alman arkeoloji ekibi tarafından inşa edilen ve adanın ve komşularının panoramik manzarasını görebileceğiniz bir platform var.

Arkeolojik alanın kuzeyinde, köy yaşamının geleneksel ritimlerinde bir yürüyüşe çıkabileceğiniz ve imbibe edebileceğiniz bir Nubian köyü bulunmaktadır. Çocukların size yaklaşması muhtemeldir ve bir fincan çay için davetiye alabilirsiniz.

Yorumlar