SARIGERME


sarıgerme

Ortaca yol ayrımında dikkat etmezseniz gözünüzden | 1 kaçacak küçücük Sarıgerme tabelasından döneceksiniz. Güzel bir yol sizi önce Osmaniye Köyü'ne, sonra Sarıgerme sahiline çıkaracak.
Bölgede en hızlı gelişen turizm yöresi Sarıgerme. Sırtını çamlara dayayan, önünde ince kumlu uzun kumsalı ve sığ, temiz denizi bulunan ve en önemlisi alt yapı yatırımları tamamlanmış olan Sarıgerme Dalaman Havaalanına sadece 12 Km. Sahilde, hemen biraz açıktaki Baba Ada doğal bir dalgakıran görevi yapıyor. Baba Ada mavi yolculuk yapan teknelerin uğrak yerlerinden biri. burada bir gece mutlaka demirleniyor. Deniz 200 metreye kadar sığ, bu yüzden de su iyice ısınıyor, çocuklu aileler için ideal bir plaj oluşturuyor.
Büyük oteller dışında az sayıda ev pansiyon var (Oteller için Rehber bölüme bakınız). Yazlık ev furyası henüz çevreyi istila etmemiş. Ama bir ucundan da başlamış. Osmaniye Köyü birkaç yıl öncesine kadar kendi halinde yaşayıp giderken turizm hayatı alt üst etmiş. Çok şık dükkanlar var, hediyelik eşya satanlar yanında mücevherci bile var. Sahilin hemen yakınında güzel bir çamlık içinde piknik alanı bulunuyor ya Sarıgerme'nin havayı serinleten rüzgarı ve altın kumsalları ile denizi piknik yapmanıza izin verirler mi bilemeyiz. Gene de deniz sonrası çamlar arasında biraz dolaşmak güzeldir.
Denize kumların arasında dolanarak akan Sarısu deresi de çevredeki doğal güzelliklerin bir diğeri. Burada belediyenin çadırlı kamp tesisi var. Kampın bir yanı yeşil, bir yanı mavi.
Karia kenti Pisilis büyük ölçüde kumlar altında kaldı. Diğer kısmı da ortaya çıkarılamadı. Şimdi de üzerine otel yapıldı. Artık bir daha günyüzünü görme şansı yok sayılır. O, tarihin ve yerin derinliklerinde yaşamaya mahkum edildi.

Yorumlar