Yongsan Aile Parkı - Kore


KORE Müze ve İstasyonları


Yongsan İstasyonu çok büyük bir metro istasyonu ve Seul İstasyonu'ndan sonra ikinci büyük istasyon. Bu istasyon; CGV IMAX sineması, E-mart süpermarket, restoranlar ve diğer dükkânların yer aldığı büyük alışveriş merkezi Park'a bağlı. Ayrıca Yongsan Electronics de istasyona yakın.


Kore Ulusal Müzesi

Kore Ulusal Müzesi, Yongsan İstasyonu'na sadece 2,2 km mesafede. Kore'deki bu en büyük müzede Kore'nin çok kıymetli kültürel eserleri bulunuyor. Geniş bir yelpazede ulusal ve uluslararası eserlerin sergilendiği galerilerinin yanı sıra müze aynı zamanda koleksiyon, koruma, araştırma ve analiz, akademik yayınlar, uluslararası değişim programları, konserler gibi kültürel etkinlikleri de destekliyor.

Yongsan Aile Parkı 

yemyeşil açık araziye serpiştirilmiş küçük göller ve dünyaca ünlü heykeltıraşların heykelleriyle süslü bir park. Parkın bulunduğu yerin tarihi önemi var. Burası Kore Savaşı'ndan sonra Amerika'nın komuta üssü olarak kullanılmıştı ama şimdi halka açık huzurlu ve barışçı bir mekân.

Kore Savaş Anıtı Müzesi

10 Haziran 1994'te açılan müzenin amacı ziyaretçilere Kore'nin yaşadığı savaşların sebep olduğu acıları hatırlatmak. Kore'nin beş bin yıllık tarihi boyunca karşı karşıya kaldığı onca işgale direnirken ulusal gururunu korumasının belgeleri sergileniyor.

Leeum, Samsung Sanat Müzesi

Leeum'da hem Koreli hem uluslararası sanatçıların geleneksel ve modem işleri sergileniyor. Müzenin kendisi de en az içinde sergilenen sanat eserleri kadar kayda değer çünkü müzenin üç binasında dünyaca ünlü mimarlar Mario Botta, Jean Nouvel ve Rem Koolhaas'ın imzası var.

Yorumlar