Denizli Çevresinde Özel Yemek Yerleri


Şelale Restaurant
 

Geniş bahçesi ve güleryüzlü, hızlı servisiyle, in­sanın içini açan bir yol üzeri kır lokantası. Menüde kuyu tandır, mantar, bıldırcın, alabalık, piliç, tavuk kanat, ızgaralar ve soğuk mezeler var. Kuyu tandırı, kömür mangalında ızgara­ları, yoğurdu ve salatası leziz. 09.00-24.00 sa­atleri arasında açık. Pamukkale'den Ankara'ya giderken Kaklık Mağarası yolunda. 
Pı­narkent, Denizli, 0258 286 54 54
Mantar Restaurant
Menüde turşusundan tatlısına, mantardan yapılan tam 40 değişik yemek var. Dünyanın ilk mantar tatlısını denemek isterseniz, olma­nız gereken tek yer, farklı ülkelerden film ekipleriyle karşılaşacağınız bu restoran. Bir kır lokantasıyken, artık 1500 kişiyi ağırlayabilen bu restoranda, kaşarlı mantar, mantar sote, mantar dolması, mantar sac böreği, mantar mantısı, yoğurtlu mantar, piliçli mantar kavur­ma, etli mantar kavurma, soteler ve güveçler deneyebilirsiniz. Antalya'dan Denizli merkeze inerken, Acıpayam yolu üzerinde, 5. km'de. 
09.00-24.00 saatleri arasında açık, 0258 266 02 53

Yeşil Vadi Restaurant

Yemyeşil bir vadiye bakan, yemekleri ve sempatik servisiyle, Afrodisias yolu üzerindeki en hoş restoranlardan biri. Restoran, acılı biber sosu, ayva, incir ve vişne reçeli gibi kendi üret­tiği doğal ürünleri hem ikram ediyor, hem satıyor. Serin bir öğle yemeği ya da akşamüstü yorgunluğu için ideal bir mola yeri. Afrodisi­as'a 28 km mesafede, 
Yenice, Karasu, 0256 445 61 00

Yorumlar