Kısaca Sarıgerme...


Sarıgerme Plajı'na, Ortaca'dan düzenli mi­nibüs seferleri var. Eski adı Osmaniye, yeni adıyla Sarıgerme köyüne, taksiyle 10 dakika­da ulaşmak da mümkün. Eğer kumsalda piknik yapmayı düşünüyorsanız, buradan alışve­riş edin. Plaja araç alınmadığından ve girişin­de park yeri olmadığından, köyün girişindeki otoparka araçlar bırakılıyor ve sabah saatle­rinden 19.00' a kadar, ring seferi yapan turis­tik römorklu traktörlerle plaja gidiliyor.

10 yıl öncesine kadar, bahçesinde Pisilis an­tik kenti bulunan İberotel' den, sahilin en ucundaki Magic Life 'a kadar uzanan kumsal, terk edilmiş bir görünümdeydi. O günlerde, farklı siyası partilerin ilçe teşkilatlarının üyele­ri, bir araya gelerek Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği'ni (SARDEÇ) kurdu. Bakir bir parkın içinden, birkaç dakika yürüyerek plaja ulaşılı­yor. Plaja gelmeden önce, ağaçların altında bir piknik yeri ve büfe var. Plajın sol tarafı, duş, tuvalet, şezlong, şemsiye ve kabinlerin bulunduğu halk plajı. Sağ tarafındaysa,her şey dahil sistemiyle çalışan Magic Life Otel'in şemsiyeleri ve şezlongları bulunuyor. isterse­niz, o tarafa da geçmeniz mümkün. Ancak bu hizmetlerden ve aktivitelerden yararlanmak istiyorsanız, otelin bir günlük ücretini ödemeniz gerekiyor. Dalışlar, dışarıya açık. Hemen burada, otel için çalışan bir cankurtaran var. Görevi, denize açılan ancak geri dö­nemeyen sörfçüleri takip edip, bota haber vermek. Kumsalın sonunda yamaçta, bu do­ğanın tüm bakirliğini bozan, yarım kalmış ba­zı inşaatlar göze çarpıyor.


Sarıgerme sahilindeki, bölgenin 15 yıllık, dört yıldızlı oteli, İberotel Sarıgerme Park'ın (0252 286 80 31, www .iberotel.com.tr) bahçesindeki Pisilis antik kentini görmek isteyenler, pazar günleri yapılan turlara dışarıdan ka­tılabiliyor. Otel, çevre konusundaki koruma çalışmalarıyla, beş kez çevre ödülü aldı.

Dalaman'dan Sarıgerme'ye saptıktan bir süre sonra, solda bir tabelada, "Kükürt" yazar . Bu sapak, önce stabilize sonra da toprak bir yolla, kükürtlü suyun ve çamur banyosunun bulunduğu Mavi Kaplıcalar'a (08 .00-18.00 saatleri arasında açık olan tesiste tavuk sote, salata, gözleme bulunuyor, 0252 285 82 19) varır. Diğer turistik bölgelerdeki çamur banyolarından farklı olarak, burada ortam tamamıyla doğal. Ağaçların ve kayalıkların arasındaki suyun dibine dalıp kendi çamuru­nu çıkaranlara rastlayacaksınız.

Yorumlar