Britanya'nın Batısından Özel Yerler


DARTMOOR

Granit kaya kütleleri, vadiler ve ıssız bataklılarla kaplı 776 kilometre karelik Dartmoor Ulusal Parkı ( Harita 141 E3, Park Yönetim Merkezi), Plymouth' un kuzeydoğusu yönünde oval bir yapıda uzanır.  Postbridge'den 83212 yoluna devanı ederseniz, "Grey Wethers" denilen taş daireleri bulmak için East Darı Nehri boyunca kuzeye yürüyebilirsiniz.

Daha doğuda, Manaton' da, Bovey Nehri'nin ağaçlıklı vadisi boyunca harika yürüyüş yolları vardır; öte yandan, parkın batı kıyısında, dönerek aşağıya, Lydford Geçidi'ne inen dramatik bir patika yer alır.

Exmoor

Üçüncü kırsal alan olan, Devon' un açık ve havadar Exmoor Milli Parkı'nda Dartmoor'un kasvetinden eser yoktur. ingillere' nin en büyük kızıl geyik sürüsü burada özgürce yaşar. 83223 ile 83358 Exmoor'u keser ve bu yollardan çok iyi işaretlenmiş yürüyüş rotaları ayrılır.

Exmoor'un diğer ünlü yerleri bölgenin kıyılarına dağılmıştır : Çok hoş ağaçlıklı bölgeler arasından yapılabilecek yürüyüşleriyle, batıdaki Arlington Court; 519 metreyle Exmoor'un en yüksek noktası olan, kuzeydeki Dunkery Hill; Dulverton' ın kuzey batısmdaki,Ortaçağ'dan kalma, yan yana dizilen taşlardan oluşan "Tarr Steps" köprüsü.

R.D. Blackmore'un (1825-1900 ) romantik romanı Lorna Doone'un (1869) geçtiği yerler, Watersmeet ile Dunkery arasında uzanır. Doone Vadisi , kıskanç Carver Doone' un düğün günü aharının önünde
Lorna'yı vurduğu St. Mary Kilisesi' ni de barındırır.

Yorumlar