Londra'nın Yerel Pazarları

Londra'nın Yerel Pazarları

Yerel pazarlar
Londra' nın dört bir yanına dağılmış küçük yerel çarşıların ürünleri müşterilerinin beğenilerine ve geleneklere göre değişir.
Soho'daki hafta i açık olan Berwick Street çarşısının geçmişi 1840'lara dek uzanır.
O günlerde bölge İtalyan ve Fransız mahallesiydi. Çarşının kaliteli sebzeleri, baharat ve çiçekleri civardaki İtalyan restoranları in gerekli malzemeyi sağyor. lslington'daki Chapel market bir  yüzyıla yakın süredir canlığını koruyor; burası civar sakinlerinin gıda ve temel ev gereçleri konusundaki gereksinimlerini karşılıyor. Dalston'daki Ridley Road pazarının ise oldukça farklı özellikleri var: 1880'den beri hizmet veren bu pazarda savaş sonrası İngiltere' ye akın eden Afrikalı, Karayipli  St.James's Piccadilly'nin avlusundaki tezgahlar göz alıcı gümüşler ve diğer küçük hazinelerle dolu.
Özel Çarşılar


Antikaya ilgi duyuyorsanız,Camden Passage'da antika eşya satan dükkan ve tezgahlar var. Cuma günleri Bermondsey Square'de kurulan Bermondsey, geniş bir yelpazede ve uygun fiyatlara sahip büyük bir pazar. Burada pazarlıklar sabah saat beş altı sularında fener ışığında başlar. Etiketler hayli farklılık gösterir ve yalnızca bu konuda epeyce bilgili kişiler buradaki satıcılarla baş edebilir. Pazar günleri Bayswater Road 'dan bir tablo ya da cumartesileri Villiers Street'den madeni para satın almak daha güvenlidir. Ayrıca cuma ya da cumartesi günleri St. james Piccadilly' nin avlusundaki ya da pazar hariç her gün
St. Martin in the Fields'deki sergileri gezebilirsiniz

Yorumlar