Edinburgh Tezatlar Kenti


Tezatlar kenti

Kuzeye doğru tepenin etrafında dolaşan bir patika sizi, Royal Terrace üzerinden York Place'e götürür. Burada ünlü bir Georgia dönemi ressamı olan Sir Henry Raeburn' ün, No.32'deki palet biçimli tabelası olan evi ve biraz ötede de mükemmel Scottish National Portrait Gallery (İskoçya Ulusal Portre Galerisi,Queen St., Tel: 0131- 624 6200) bulunur.

George Street, olanca genişliği ve vakarıyla Queen Street'e paralel uzanır; Goergc ve Princes Caddeleri arasındaki Rose Street, Victoria tarzı publarla doludur - No. 3'teki Abbotsford'u ya da Rose Street Brewer y'yi deneyin. George Street'in sonundaki Charlotte Square , 1791'de mimar Robert Adam tarafından tasarlanan, Yeni Kent' in en güzel meydanıdır.

No 7'de bulunan Georgian House (Tel:0131-225 2160,kasım-mart kapalı), 19. yüzyıl sonu bir kent evinin doğru olarak kopyalanmış halidir. Charlotte Square'in kusursuzca işlenmiş özellikleri arasında ise zarafet, tutumlu ve ince bir beğeni, sağlam bir ciddiyet sayılabilir.

Batıya doğru, Queensferry Street üzerinden yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sizi Bell's Brae'den aşağı, Dean Village 'e götürür:

Edinburgh' nun iyi korunmuş gözden uzak alanlarından ormanlık Water of Leith vadisinde, restore edilmiş barakalar, değirmenler ve depolar sıra sıra dizilmiştir.

Yorumlar