Güney Midlands

ÜLKENİN ORTASINDA YER ALAN MIDLANDS, İNGİLTERE'NiN KALBİDİR. Bu ara bölgeyi kuzeyliler "yumuşak Güney", güneyliler ise "sert Kuzey" diye düşünme eğilimindedir. Bu toprakların karakteri her iki tanımdan da unsurlar taşır: Bir yanda, taneli kireçtaşı ile kırmızı kumtaşından oluşan kırların ve ormanların yumuşaklığı; diğer yanda , geleneksel olarak çok çalışan, ama imalat sanayilerinin çoğundan mahrum kalacakları bir gelecekle yüzleşmeye başlayan bir grup kentin sert koşulları.

İnsanlar Güney Midlands'i düşündüklerinde, gözlerinin önüne çoğu zaman kentlerin genişleyip birleşmesi gelir.
Otoyol karmaşasının çevresinde düzensiz olarak yayılıp giden Birmingham bu gelişmenin en belirgin örneğidir. Yine de, bölgenin çoğu, Britanya'da bulunabilecek en ilginç katedral kentleri, pazar kasabaları ve köyleriyle pastoral, huzur verici kırsal alanlarla kaplıdır.

ÜÇ KATEDRAL

Bölgen in batısı Galler sınırlarıyla belirlenmiştir ve eski Malvern Tepeleri'nin çevresinde yer alan Gloucester, Worchester ve Hereford' un " üç Katedral"i haklı bir üne sahiptir. Daha doğuda, güzelliğiyle lngiliz kırsal alanlarının eksiksiz bir örneği olan Cotswold Tepeleri, Gloucestershire'dan Oxfordshire'a kadar uzanır. Gümüş ya da krem rengi kireçtaşı evleri ve köylerin in cezbedici güzelliği, Ortaçağ kiliselerinin zenginliği ve toprak yapısının yumuşaklığı yüz binlerce ziyaretçiyi Cotswoldlar'a çeker.


Yorumlar