Lincolnshire


LINCOLNSHIRE'IN AZ ZİYARET EDİLEN EN GÜNEYBATISINDA uzanan Stanford, İngiltere'nin en çekici Georgian stili kasabalarındandır. Bam Tepesi, kasabanın dolambaçlı Ortaçağ sokaklarının ve üst üste yığılmış kilise kulelerinin en iyi görüldüğü yerdir.

BURGHLEY EVİ
Hemen güneyde Burghley House yer alır. Burası 1565 ile 1587 yılları arasında, Kraliçe 1. Elizabeth'in gözdesi ve danışmanı 1. Burghley Lordu William Cecil ( 1520-1598) için yapılmış ve sonraki yüzyılda degişime uğratılıp geliştirilmiş olan devasa bir Elizabeth dönemi malikanesidir. Büyük, merkezi giriş yapısı biberlik biçimli küçük kubbelere, klasik sütunlu yol benzeri baca kümelerine, yan kulelere ve duvar destekleri ne tümüyle egemendir.

İçeride 240 oda vardır. Burghley'nin harika geyik parkı 1766 civarında Capability Brown tarafından tasarımlanmıştır.

BOSTON

Stamford'un kuzeydoğusunda Boston yer alır; Southampton' dan 1630'da Amerika'daki Boston'ı kur­mak üzere için yola çıkan dinsel muhaliflerin geldiği yer burasıdır. Boston 'ın güzel 14. yüzyıl St. Bo­tolph Kilisesi 83 m.lik, Lincolns­hire'da geniş bir bölgeye hükmeden kulesi "Boston Stump "la taçlanır.

LINCOLN


Lincoln kenti, Boston 'ın 56 km. kuzeybatısında yer alır ve kentte Ortaçağ'dan kalma sokaklar, bir Norman kalesi ve Witham Nehri üzerinde yükselen, üç kuleli bir Norman katedrali vardır. Katedral­ de özellikle dikkat çekenler, özgün camlarıyla 13. yüzyıl gül pencereler, koro bölümündeki oymalar ile 14. yüzyıl koro dayanakları, papazlar meclisi binası ve koro bölümünün tavanını destekleyen, l 280'de yapıl­mış, aralarında yaramaz küçük Lincoln lmp'in (kentin simgesi olan küçük şeytan) de yer aldığı meleklerdir.

Yorumlar