CUEVA DE LOS VERDES

CUEVA DE LOS VERDES

CUEVA DE LOS VERDES

CUEVA DE LOS VERDES Konumu

Volkanik faaliyetin bir sonucu olarak, Cueva-de-los-Verdes mağarası Lanzarote Adası'nda oluşmuştur. Uzunluğu 6 km'den fazla ve derinlik 35 metreye ulaşıyor. Mağara, Corona yanardağı patlamasından 5000 yıl sonra oluştu. Dondurulmuş lav, pek çok turisti cezbeden yeraltı tonozlarındaki inanılmaz güzel manzaraları yarattı. Cueva de Los Verdes, dünyanın en büyük volkanik mağaralarından biridir ve turistler için en uygun seçeneklerden biri olarak kabul edilmektedir. Eşsiz mikro iklim sayesinde mağaradaki hava sıcaklığı yıl boyunca değişmeden kalır ve yaklaşık 19 derece oluşturur. Turistler Malapis Lawa platosunda yer alan doğal giriş yoluyla mağaraya inebilirler. Tünellerin 1 000 metre uzağında yürüyüşler için ulaşılabilir. Bu pasajlar mükemmel bir aydınlatma sistemi ile donatılmıştır. Yeraltı göllerinden birinin kıyısındaki minik güzel restoran vardı. Volkanik mağaranın en büyük sırları arasında, büyük derinlikte mağaralarda yaşayan kör albino yengeçleri bulunur. Mağaradan geçen yürüyüş, kesinlikle sinir kitzelinin izleyicilerini memnun edecektir. Güzergah, tehlikeli dar geçitlerden ve yamacın kenarından uzanıyor. Aynı zamanda mağaranın duvarlarının gözenekli yapısından kaynaklanan benzersiz akustik özelliklerinden bahsetmek gereklidir. Mağaranın üst katında, performansların düzenli olarak yapıldığı konser salonu bulunmaktadır. Lanzarote'nin kültürel ve doğal mirası için ilgi çekici alanlar toplayan çok fazla yer yok, efsaneler ve olağanüstü manzara ve güzelliklerle dolu, eşsiz mitolojik görünümlü bir mağara olan Cueva de los Verdes.

CUEVA DE LOS VERDES


CUEVA DE LOS VERDES Özellikleri

Volcán de la Corona'nın patlamasından sonra ortaya çıktı ve Lanzarote'nin derinliklerindeki en etkileyici gizli harikalardan biriydi. 16. ve 17. Yüzyıllarda kendilerini Afrika'nın kuzeyinden gelen korsan saldırılarına ve saldırılarına karşı korumak için barınmaya ihtiyaç duyan yerliler tarafından bir sığınak olarak kullanılmıştır. 19. Yüzyılda, bölgedeki sığırlarını tutan bir ailenin adını taşıyan bu volkanik bölgenin benzersizliği nedeniyle gezginler, uzmanlar ve Avrupalı ​​bilim adamları için bir zorunluluk haline geldi.

1960'larda Lanzarote Cabildo'su, sırrını açığa çıkarmak isteyen binlerce ziyaretçinin ilgisini çeken bu doğal volkanik sığınağı uyarlamak için daha sonra Manrique ile yakın işbirliği içinde olan Fuerteventura Jesús Soto'dan sanatçıya döndü. Soto bilgisini kullandı ve kayalar üzerindeki parlaklığı en iyi şekilde değerlendirmek ve lav yolunda bıraktığı şekilleri vurgulamak için ışıklar ve gölgelere odaklandı.

Koyu sarı, gri, siyah ve kırmızı tonlar bu karanlık cenneti ele geçirir ve ışık çeken muhteşem manzaraları ve muhteşem kayalık yapıları ziyaretçileri büyüleyerek taklit eder. Cueva de los Verdes'e girmek, şüphesiz dünyanın merkezine doğru bir yolculuğa çıkmaktır.

Yorumlar