Northamptonshire



Güney Midlandsi'nin doğu ucunda yer alan dar ve uzun Northamptonshire, belki de Northampton'ın bir özelliği ol­maması yüzünden ziyaretçilerin gözünden kaçmaktadır. Yine de, burada keşfedilecek birçok şey vardır.

ALTHORP EVİ

Hiç kuşkusuz, en ünlü yapısı, Spencer ailesinin ikametgahı olan ve bu arazide bulunan bir göldeki adada Galler Prensesi Diana'nın yattığı Althorp Evi'dir. Ev, bir on sekizinci yüzyıl Tudor kır evi model alınarak yapılmıştır; zarif mobilyalarla portereler (Van Dyck, Gainsborough , Reynolds) içerir ama asıl ilgi çeken yeri Diana'nın gömülü olduğu yer ve müzesidir.
Northamptonshire, M1 otoyolu ve Londra ile Birmingham'ı birbirine bağlayan Grand Union Canal tarafından ikiye bölünür.

STOKE BRUERNE

Northampton'ın yaklaşık 5 km. güneyinde, A508'in dışında yer alan Stoke Bruerne'de tüm toplum parlak renklerle boyanmış dar sandalların, dükkanların ve içinizden geldiği gibi şarkılar söylenebilen, su kıyısındaki sevimli Boat lnn' in bulunduğu kanala odaklanmış durumdadır.

OUNDLE

Northampton'ııı 40 km. kadar kuzeydoğusunda,soluk renkli kireçtaşından inşa edilmiş, güzel ve eski bir ilçe olan Oundle (Ziyııretçi bilgisi, 14 West St., Tel: 01832-274333) yer alır.13. yüzyıl yapısı Church of St. Peter da incelenmeye değer. Kiliseden başlayıp Market Place ( Pazar Yeri), South Road ve Bassett Ford Road'dan geçen, gidişli dönüşlü, yaklaşık 5 kilometrelik güzel bir Nene Nehri yürüyüşü vardır. Nehir kıyısındaki patika güneyden kuzeye doğru, tekrar Oundle'e gelmeden önce, Ashton Mill'e ulaşmak üzere bir dönüş yapar; burası, National Dragonfly (Kızböceği) Müzesi'dir (Tel: 0/832-272427, ekim haziran ortası, ayrıca haziran ortası-eylül arası pazartesi-cuma kapalı)

Yorumlar