Bibury Kasabası

Bibury Kasabası Hakkında



Bibury, İngiltere'nin en güzel şehridir. Sadece tarihi mimarisi ve özel bir yaşam biçimi için değil aynı zamanda eşsiz huzurlu bir ortam nedeniyle de çekici bir yer. Kasabanın ilk sözü, 11. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanıyor. Bugün, geçmiş yüzyılların eşsiz bir atmosfere sahiptir. Bu büyük oranda iyi korunmuş mimariden kaynaklanıyor. Nehir tarafından eski taş evleri görebilirsiniz. Su kanalı, küçük bir köprü ile örtülüdür.

Bibury Kasabası


Öyle görünüyor ki, bu muhteşem İngiliz kasabasındaki zaman yüzlerce yıl batmış durumda. Burada yaşamanın hızı çok telaşsız. Şehrin konukları, günlük koşuşturma kaçmak için fırsat bol şaşıracaksınız. Kasabayı keşfetmenin yanı sıra, gezginlerin hala birçok eğlence seçeneği var. Turistler eski bir balık çiftliğini ziyaret edebilecek ve hatta akşam yemeği için bir balık yakalayabilecek. Şehrin en iyi yerel yemek restoranı çağrılabilir çiftlikte güzel bir restoran bulunmaktadır.

Buna ek olarak, birkaç harika pastaneler var. Sabahları, sokaklar taze pişmiş ekmek aromasıyla doludur. Kasabanın bir başka gastronomik özelliği, yerel kafelerden birinde deneyebileceğiniz lezzetli ev yapımı dondurmasıdır. Büyüleyici İngiliz kasabası uzun süredir turist çekmektedir. Romantik bir otel, göletin kıyısında en doğal alanlarından birinde yer almaktadır. Bibury'de dinlenmek için bir diğer keyifli ek, konuksever ortamı. Yerel sakinler, yabancılara sevgili misafirler gibi davranır.

Bibury Kasabası Yapısı Hakkında

Bibury Kasabası


İngiltere’nin En Güzel Kasabası : Bibury, İngiltere’nin batısında yer alır. Dağlıkbir nölge olan River Coln bölgesindeki Gloucestershire ilçesine bağlıdır.Dik büyük çatılı taş evleri ile ünlü güzel bir köydür.Ayni zamanda oldukça turistiktir. 19. yy’da yaşamış bir sanatçı olan yazar William Morris, ı için, İngiltere’nin en güzel köyüdür .Tarihi dokusu hiç bozulmadan korunmuştur. İngiltere’nin en güzel köyü yorumuna katılmamak mümkün değildir.

Evler 17. yy’da bal rengi taşlarla inşa edilmiştir.Bu evler sonraları dokumacıların kulübelerine çevrilmiştir. Bridget Jones’un Günlüğü ve Stardust gibi filmlerin çekimleri bu sevimli köy Bibury’de gerçekleştirilmiştir.Bir köyün nasıl avantaja çevrilebileceğini konusunda adeta ders vermektedir.

Bibury .Bibury, İngiltere’nin en güzel bölgesinde bulunma özelliğine sahiptir. Sadece tarihi mimarisi ve çok kendine has yaşam biçimi için değil aynı zamanda benzersiz huzurlu ortamı nedeniyle de oldukça çekici bir yer. Bugün, geçmiş yüzyılların etkisini eşşiz bir şekilde sergileyen kasaba çok güzel bir atmosfere sahiptir. Bu çok yüksek oranda iyi korunmuş mimari yapılardan kaynaklanıyor.

Yorumlar