Rolling Köprüsü

Rolling Köprüsü Hakkında

Londra'da ünlü bir yaya köprüsü bulunabilir. Özel özelliği, köprü sarılabilmesidir. Devrilmiş halde, yapının normal köprü ile hiçbir ilgisi yok. Köprü yükleme ve boşaltma süreci, alışılmadık fotoğrafları çekmek isteyen birçok turisti hep cezbeder.

Rolling Köprüsü


12 metre uzunluğundaki yaya köprüsü, metal korkuluklar ve ahşap kirişlerin kompleks bir yapıdadır. Hidrolik yüksek performanslı pompalar, birkaç saniye içinde köprüyü saran panjurlara monte edilir. Köprü, Canal Grand Union'da bulunmaktadır. Köprüyü sarma ve boşaltma işlemlerini gözlemlemek isteyen Londra'nın konukları, Cuma günü bu yeri ziyaret edecek. Öğleden sonra, ilk bakışta, olağan köprü haddelenmeye başlar ve metal borular ağı ile büyük bir sekizayrır olur.


Dönen köprü 2004 yılında açıldı. Köprünün tasarımı ünlü İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından geliştirildi. Orijinal yüksek teknoloji köprüsünün de bazı eksiklikleri var. Güçlü rüzgar rüzgarlarına karşı güvenli değildir. Rüzgar hızı 30 mil / saat'i aşarsa, köprü haddelenemez.

Yapısı Bakımında Rolling Köprüsü

Bu eşsiz köprü, teknelerin geçmesine izin vermek için bir tırtıl gibi kıvrılıyor ve daha sonra küçük bir kanalı açmak için tekrar açılıyor. Ünlü İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından kurulan stüdyo, bir salıncak köprüsü, bir kaldırma köprüsü veya katı bir geri çekilebilir köprü gibi daha geleneksel bir seçenekle gidebilirdi. Ama bunun yerine, bildiğimiz kadarıyla dünyada türünün tek köprüsü olan bir yapı tasarladılar.

Rolling Köprüsü



2004 yılında açılan Rolling Bridge, kanal boyunca uzanan ve geri çekilen bir kıvırma hareketi kullanıyor. Harika bir organik hareket; bir yaprak çözülmesini veya bir tırtılın kıvrılmasını veya yumruk oluşturmak için elinizin parmaklarının kapanmasını düşünün ve köprünün nasıl açılıp kapandığı hakkında iyi bir fikriniz olacak.

Yorumlar