Avrupa'nın En Büyük Ülkelerinden Fransa


Genel Hatlarıyla Fransa

fransa

Fransa, Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biridir. Altı ülke diğer ülkelerle sınırlanmıştır: kuzeydoğuda Almanya, Belçika ve Lüksemburg, güneydoğuda İsviçre ve İtalya ve güneybatıda İspanya. İngiltere Fransa'yı İngiliz Kanalı üzerinden sınırlar. Ülke, birkaç büyük uluslararası havaalanı (bunlardan ikisi Paris'te bulunabilir), feribot terminalleri ve Fransız demiryolu servisi olduğu için Avrupa'ya açılan kapı olarak kabul edilir. Fransa dünyanın en popüler turistik yeridir. Doğal güzelliği, muhteşem iklimi, golf sahaları, sanat müzeleri ve galerileri gibi açık hava eğlence aktiviteleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok insanın farklı ülkeyi ziyaret etmenin birçok nedeni vardır. Ülkenin tarihini, özellikle çalkantılı geçmişini göz önünde bulundurarak, ziyaretçiler için keyifli olan birçok farklı etkinlik var.


Fransa Mutfağı



Bunların yanı sıra Fransa, mutfağı ve şaraplarıyla ünlüdür. Fransız halkının yemeklerini pişirmeyi ve sevmeyi sevdiğini söylemek kolaydır. Fransa'daki yemekler, aileler ile sohbet etmek için birbirine yaklaşan neşeli, uzun etkinliklerdir. Tipik Fransız yemeği, tatlıdan önce peynir içeren üç ila dört ders sunmaktadır. 

Tüm yemeklere taze pişmiş ekmekler ve şarap eşlik eder. Fransa'daki popüler yiyecekler arasında Coq au vin olarak bilinen kırmızı şarap soslu tavuk ve tereyağında pişirilmiş deniz tarağı veya Coquilles Saint-Jacques bulunur. Aslında menüde bulunan yemekler de oldukça çeşitli olabilir ve bulunduğunuz ülkenin bölgesine göre değişiklik gösterebilir. 

Fransa'da insanlar kibar ve çok resmi. Ülkedeki insanlar da şık oldukları, kişisel görünümleri ve kıyafetleriyle gurur duydukları için bilinir. Bazı ülkeler Fransa'yı bu özelliklerden dolayı kibirli bir ülke olarak görüyor, ancak ülkeler bunu sadece modaya ve görünüşe karşı temkinli olmaya bağlıyor.

Yorumlar