Beja Görülecek Yerler

Igreja de Nossa Senhora da Conceição

Beja Nossa Senhora da Conceição Manastırı

Şehrin en eski bölümünün merkezinde geniş bir plaza ile karşı karşıya kalan, Meryem Ana'nın Rahibe Manastırı, 1459 yılında Kral Manuel I'in ebeveynleri tarafından kuruldu. Kraliyet ailesi tarafından tercih edilen bu Fransisken manastırı, dünyanın en zenginlerinden biri haline geldi. dönem. Şimdi Museu Bölgesel Beja / Rainha Dona Leonor (Beja Bölge Müzesi ve Kraliçe Leonor) ve Beja'da ziyaret ettiğiniz bir müze varsa, bu olmalı. Hangisinin daha etkileyici olduğuna, içerideki sergilere veya binanın kendisine karar vermek zor. Azizlerin kalıntılarıyla süslü, altın kaplı bir şapele giriyorsunuz ve daha sonra manastırın 16. ve 17. yüzyıllardan azulejoslarla kaplı eski manastırlarına doğru ilerliyorsunuz. Bazıları Vaftizci Yahya'nın hayatından sahneleri tasvir eden paneller içerir ve ayrıca Mağribi çinilerinin bir bölümü vardır. İkinci kat galerinin en ucunda, Fransız bir subayla olan aşk ilişkisi yerel efsane olan 17. yüzyıl rahibesi Mariana Alcoforado için adlandırılan ünlü Mariana Penceresi var.

Beja Santa Maria Kilisesi

Convento de Nossa Senhora da Conceição meydanının karşısındaki bu kilise bir zamanlar cami idi ve devasa yuvarlak sütunlarıyla kolayca tanınabilir. "Gotik Alentejo" mimari tarzı olarak bilinenlere güzel bir örnek. Mudéjar kemerleri ve çan kulesi Sevilla'daki ünlü Giralda Kulesi'ne benzemektedir.

PRAÇA DA REPÚBLICA

Beja Cumhuriyet Meydanı

Bu görkemli meydan, bir ucunda yayılan taş verandası bir açık hava pazarı olan 16. yüzyıl Igreja de Misericordia'ya demirlemiş olan şehir merkezinin batı kısmına uzanıyor. Bir ucunda, 20. yüzyılda restore edilen Dom Manuel'in 16. yüzyıldan kalma süslü bir kraliyet boyunduruğu var. Meydan ayrıca konut binalarının altında güzel Manueline kemerleri ile kaplıdır. Ne yazık ki, sakinler şehrin eteklerinde modern konaklama yerlerine taşındıkça, bu binaların çoğu terkedilmiş durumda. Ama yine de büyüleyici çürümesinde ziyaret etmeye ve hala burada mücadele eden kafelerden birine patronluk yapmaya değer.

Yorumlar