Belfast Rehberi

Belfast Albert Anıtı Saat Kulesi

Belfast Albert Anıtı Saat Kulesi

Pisa'nın daha kötü şöhretli simgesel yapısının aksine, bir tarafa doğru eğilen bu saat kulesi, Kraliçe Victoria'nın kocası Prens Albert için seçildi. Bir zamanlar harap olan Kraliçe Meydanı, üzerinde bir yüz germe geçirdi ve bir restorasyon, saati orijinal ihtişamına geri getirdi. Kulenin kendisi halka açık değil.

Belfast Botanik Bahçesi

Viktorya döneminin en parlak döneminde, Belfast'ın 10.000 vatandaşının bir Cumartesi öğleden sonra burada dolaştığını bulmak olağandışı değildi. Bu bahçeler, hepsi 1827'de Lagan Nehri'ne doğru eğimli arazide ortaya konan, çim, ağaçlar, çiçekler, kıvrımlı yürüyüşler ve ferforje bankların görkemli bir cennetidir. Kavisli demir ve cam Palmiye Evi, 1839 yılında Charles Lanyon tarafından tasarlanan bir kış bahçesi harikasıdır. İçeride, sıcak "soba kanadı", cennet kuşu çiçeği ve ağır kokulu frangipani gibi egzotik bitkilerin mini bir ormanıdır. Tropical Ravine House, kapsamlı yenilemelerin ardından 2016 başlarında yeniden açılacak. Ana arazide, arboretum ve 100 yıllık taş döşemenin etrafında dolaşabilirsiniz veya yaz aylarında otsu sınırların renklerini ve kokularını tadabilirsiniz. Eğlenceli bir meydan okuma sizi Cennet Ağacı, Japon kırmızı sedir ve Çin'den gelen harika Ginkgo biloba gibi örneklerle, 19. yüzyılda dikilen yaklaşık 20 ağacın götürdüğü Tree Trail'i takip etmektir. Yol, Botanik Bahçeleri Dostları tarafından kuruldu ve www.fobbg.co.uk adresini ziyaret ederek ayrıntılı bir sürümünü indirebilirsiniz.

Belfast Gümrük Binası

Belfast Gümrük Binası

19. yüzyıldan kalma bir mimar olan Charles Lanyon'un bir başka yaratı olan bu bina, Kraliçe Üniversitesi ve sıra dışı Sinclair Denizci Kilisesi dahil olmak üzere Belfast'taki diğerleriyle birlikte, yeteneğinin ayırt edici özelliklerini taşıyor. Gümrük Evi hala halka açık değil, ancak övgü toplayan taş ustası Thomas Fitzpatrick tarafından oyulmuş olan Britannia, Mercury ve Neptune'nin yüce alınlığını görmek için daire çizmeye değer. Mavi bir plak, 19. yüzyıl romancısı Anthony Trollope'un binada postane araştırmacısı olarak çalıştığını kaydediyor. 1907 tarihli Dockers Strike sırasında, emekçi organizatör Jim Larkin, Custom House'un adımlarından 20.000 kişiye kadar kalabalığa hitap etti. Adımlar "Konuşmacı Köşesi" olarak anıldı. Kolları kaldırılmış, yaşam boyu bronz bir heykel, hatip ve sebebini anıyor.

Yorumlar