Coimbra Şehir Gezisi

Coimbra Ticaret Meydanı

Coimbra Ticaret Meydanı

Baixa bölgesinin en işlek ve en çekici meydanlarından biri Roma dönemindeki sirk alanıdır. Bugün 17. ve 18. yüzyıl kasaba evlerinde şık mağazalarla çevrili ve sokak satıcıları taraklardan halılara köşelerinde her şeyi satıyor. Meydandan hayran olan Rua Eduardo Coelho, ayakkabı mağazaları ile kaplı ve bir zamanlar Ayakkabıcılar Sokağı olarak biliniyordu. Halka kapalı olan meydanın kuzeydoğu köşesindeki Igreja de Sant'Iago, ince oyulmuş Romanesk sütunlara sahip 13. yüzyılın sonlarında küçük bir taş kilisedir. Karşı köşede, Igreja de São Bartolomeu 957'den kalmadır. Birkaç kez yok edildi, 1756'da şu anki haliyle yeniden inşa edildi.

Coimbra Patio da Inquisiçao

Bu pátio çevresindeki binalar - şimdi Coimbra Görsel Sanatlar Merkezi (CAV), bir sanat galerisi ve sergi alanı - bir zamanlar çok korkulan Portekiz Engizisyonu'nun merkezi olarak hizmet verdi. Eski Engizisyon Mahkemelerinin konutları, zindanları ve işkence odaları aldatıcı ve huzurlu manastır ve bahçe avlusuna bakmaktadır.

Coimbra Quinta das Lagrimas

Coimbra Quinta das Lagrimas

Popüler tarih, Dom Pedro ve Inês de Castro'nun çocuklarıyla birlikte bu sitede yaşadıklarını göstermektedir. 1355'te siyah bir Ocak gecesi, Inês, Dom Pedro'nun babası Afonso IV'ün ajanları tarafından öldürüldü. Inês trajedisi ile ilgisi olmayan 18. yüzyıl malikanesi lüks bir otele dönüştürülmüştür. Hala bahçeleri ve sularının Dona Inês'in gözyaşı olduğu söylenen ünlü Fonte dos Amores'i (Aşk Çeşmesi) ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar