Lizbon Manastırları

Lizbon Colares

Lizbon Colares

Geçmiş Monserrate yolu, 3 km (2 mil) batıya, yerel olarak üretilen kırmızı şarapla ilişkili küçük Colares köyüne götürür. Kasaba, renkli çiçekler ve ağaçlarla dolu dolambaçlı sokakları, seramik karolarla süslenmiş bir cemaat kilisesi ve 18. yüzyıl evleriyle çevrili bir ana meydan ile de bilinir.

Lizbon Carmo Manastırı

Lizbon Carmo Manastırı

Bir zamanlar Lizbon'un en büyüğü olan Carmelite Manastırı 1755 depremi dışında harap olmuştu ve iskelet kalıntıları depremin yıkıcı etkisinin kesin hatırlatıcıları. Onun kutsallığı Museu Arqueológico do Carmo (Arkeoloji Müzesi), seramik karolar, ortaçağ mezarları, antik sikkeler ve diğer şehir buluntularından oluşan küçük bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Dışarıdaki ağaç gölgeli meydanı - Elevador da Santa Justa'nın tepesinden bir geçitle erişilebilir - bir kahvenin üzerinde dolaşmak için harika bir yerdir.

Lizbon Capuchin Manastırı

Sintra'nın 13 km (8 mil) güneybatısındaki bu olağanüstü sade manastırın sade ana girişi, içindeki çileci yaşam koşullarının ciddiyetinin tonunu belirliyor. 1560'tan 1834'e kadar, terk edildiğinde, kayadan yontulmuş küçük şapelde yedi keşiş - asla daha fazla, asla daha az - dua etti ve bir sıcaklık modunu korumak için mantarla kaplı çıplak hücrelerin yaşadığı . Saf olmayan düşünceler Penitents's Cell'de bir büyü anlamına geliyordu, dayanılmaz derecede küçük bir alan. 45 dakikalık tur rehberleri, şaşırtıcı bir lezzet ve mizah ile yerin tarihini canlandırıyor. Manastırın yakınında hiçbir araca izin verilmiyor, bu nedenle barış sadece kuş tarafından rahatsız ediliyor.

Yorumlar