Malta Gezilecek Yerler

Malta Gozo ve Comino

Malta Gozo ve Comino

Gozo dinlenmek için bir yerdir. Tepedeki Cittadella'da bir sabah geçirin; Victoria'nın dar kireçtaşı duvarlı sokaklarında dolaşmak; görkemli yerel kiliselerin içine bakın; ve sonra Ramla Koyu'nda yüzmeye ya da Dwejra'daki ("dway-ra") İç Denizden bir tekne yolculuğuna çıkın. Ta 'Ċenċ ("ta chench") ve San Lawrenz / Dwejra uçurumları boyunca harika yürüyüşler yapabilir veya Qbajjar'daki Marsalforn'un batısındaki yüzyıllık tuz tavalarını geçerek yürüyüş yapabilirsiniz.

Gozo'nun bazı mükemmel restoranları var ve yerel pastaneler lezzetli, huysuz yuvarlak somunları ortaya çıkarıyor. Adanın geleneksel sanatı, bu aşk emeğinin karmaşıklığına hala zaman ayıran az sayıda yaşlı kadın tarafından uygulanan dantel yapımıdır. Maltalı meslektaşları gibi, Gozitanlı erkekler de avlanmayı sever ve yerli ve göçmen kuşlar kafeslenir veya vurulur. Gozo'nun tarlalarını süsleyen belden yüksek taş yapıların çoğu kördür ve sonbahar av sezonunda sabahları tüfeklerin düzensiz popunu duyacaksınız. Ada, özellikle Xlendi Körfezi'nde dalış için giderek daha popüler hale geldi. Feribot Mġarr Limanı'na yanaşar, ancak Gozo'nun bu kısmı temsili değildir. Başka bir yere git.

Malta Mavi Lagün

Malta Mavi Lagün

Altın tonlu kayalık adacıklarla korunan doğal masmavi suların doğal girişi, bu, tüm Akdeniz'in en iyi yüzme, şnorkelli yüzme ve dalış yerlerinden biridir. Kum ve silt eksikliği mükemmel su berraklığı ve iyi bir deniz yaşamı aralığı ile sığlıklarda bile her zaman ilgi çekici bir şey olduğu anlamına gelir.

Blue Lagoon düzenli olarak bir film mekanı olarak kullanılır, en çok Brad Pitt ile Hollywood gişe rekorları kıran Troy'da (2004) deniz sahneleri için ünlüdür. Bugün bölge Malta'dan tekne ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir günlük gezi haline geldi ve ziyaretçi sayısı en yoğun sezonda (Temmuz-Ağustos) siteyi bunaltabilir.

Yorumlar