Moskova Gezimiz

MOSKOVA SANAT TİYATROSU (MKHAT)

MOSKOVA SANAT TİYATROSU (MKHAT)

Moskova'nın tarihsel olarak en önemli tiyatrolarından biri olan bu performans alanı, Rus klasiklerinin, özellikle Anton Chekhov'un (1860-1904) yapımlarıyla ünlüdür. Ünlü aktör ve yönetmen Konstantin Stanislavsky (1863-1938) ve oyun yazarı ve yapımcı Vladimir Nemirovich-Danchenko (1858-1943) tarafından 1898'de kurulan tiyatro, Çehov ve Maxim Gorky'nin (1868-1936) ilk oyunlarını sahneledi. Stanislavsky, geleneksel Rus tiyatrosundaki gerçekçiliğe dayanan Stanislavsky Yöntemini geliştirdi. Çehov'un The Seagull (St.Petersburg'daki ilk sahneleme bombalanmıştı) başarılı bir şekilde üretildikten sonra, kuş tiyatronun amblemi olarak seçildi. Karmaşık, Moskova Sanat Tiyatrosu olarak da adlandırılan 2.000 kişilik oturma kapasitesine sahip, daha modern bir tiyatro 1972'de Stanislavsky'nin evinin yakınındaki Tverskoi bulvar'da açıldı. Eski tiyatronun karşısındaki duvar resmi, Kamergersky pereulok'un başındaki heykel gibi Anton Çehov'u tasvir ediyor. İngilizce turlar için önceden rezervasyon yaptırın.

MOSKOVA ŞEHİR KONSEYİ (MOSSOVIET)

Bu etkileyici yapı, 18. yüzyılın sonunda Matvey Kazakov tarafından Moskova valisi için inşa edildi. 1930'larda Tverskaya ulitsa'in yeniden inşası sırasında, bina caddeyi genişletmek için yaklaşık 45 feet geriye taşındı. İlk iki öykü-köşkün orijinal iki öyküsünün ayna görüntüsü- o zamanlar eklendi. Bina şimdi şehir hükümetini ve belediye başkanının ofisini barındırıyor. Caddenin karşısında atının ata bintiği Moskova'nın kurucusu Yuri Dolgoruky'nin bir heykeli var.

MOSKOVA LOBNOYE MESTO

MOSKOVA LOBNOYE MESTO

Aziz Basil Katedrali'nin önündeki garip, yuvarlak, beyaz taşlı kürsülerin adı kelimenin tam anlamıyla "kaşın yeri" anlamına gelir, ancak "yürütme sitesi" anlamına gelir, çünkü kamu idamlarının yapıldığı yerin yanındadır. bir kez gerçekleştirildi. 1534 yılında inşa edilen papatyalar, çarlar tarafından halk konuşmaları ve emperyal ukazinin (kararnameler) ilanı için bir podyum olarak kullanıldı. Görünen varis 16 yaşına geldiğinde, bu platformdan insanlara sunuldu.

Yorumlar