Moskova Kuleleri

Moskova Tolstoy Anıt Müzesi

Moskova Tolstoy Anıt Müzesi

Mimar Afanasy Grigoriev, Moskova İmparatorluğu tarzının güzel bir örneği olan bu konağı tasarladı (1822-24). Tolstoy'un uzak bir akrabası olan küçük şair Lopukhin burada yaşadı ve konak 1920'de bir müzeye dönüştürüldü. Sergi salonları, Tolstoy ve ailesinin zengin el yazmaları ve fotoğraflarının yanı sıra Tolstoy'un resimleri ve resimlerini içeriyor. Moskova. Rusça bilmiyor olsanız bile, fotoğraflar aracılığıyla yazarın hayatı hakkında bilgi edinebilirsiniz ve her odada varlığını açıklamaya yardımcı olmak için İngilizce yazılmış bir çalışma kağıdı vardır. İkinci salonda (sol duvarda) 19. yüzyıl Moskova'sının resmini not edin. Fotoğrafın yarısından fazlasını kaplayan dev katedral Kurtarıcımız İsa Katedrali'dir - yırtılmış ve daha sonra yeniden yaratılmış orijinal 19. yüzyıl yapısı.

Moskova Kurtarıcı Kulesi

Boris Yeltsin'in başkanlığına kadar (1991–99) bu 1491 kulesi Kremlin'in ana girişi oldu. Gerçekten de, Komünist yönetimden önceki yüzyıllarda, içinden geçen herkesin, kulenin önünde asılı olan Kurtarıcı'nın simgesinden önce şapkalarını çıkarması ve yaylanması gerekiyordu. Simge kaldırıldı, ancak nerede olduğunun ana hatlarını görebilirsiniz. Süslenmiş çatı ve ilk saat 1625'te eklendi. Başkan Vladimir Putin, Mayıs 2003'te Kızıl Meydan'daki bir Paul McCartney konserine acele ederken Spasskaya Kulesi çıkışını alışılmadık bir şekilde kullandı.

Moskova Troitskaya Kulesi

Yükselen 240 feet, Kremlin duvarındaki en yüksek bashnya (kule) ve bir zamanlar hendek boyunca uzanan bir köprü ile Kutafya Kulesi ile bağlantılıdır. Derin, yeraltı odaları bir zamanlar hapishane hücresi olarak kullanıldı. Napolyon, 1812'de bu kapıdan Kremlin'e girdiğinde şapkasını kaybetti.

Yorumlar