Obidos,Portekiz

Obidos,Portekiz

Obidos

Ortaçağ Óbidos köyü, hem şehir duvarlarının içinde hem de dışarıda dolaşmak ve merak etmek için bir yerdir. Bir zamanlar stratejik bir liman olan Obidos, limanının sessizliği nedeniyle şimdi yüksek ve kuru - ve içeride 10 km (6 mil). Şehre yaklaşırken, şimdi barışçıl RiaArnoia vadisi üzerinde nöbetçiler ve burçlar duvarları nöbetçiler gibi duruyor. Günümüzde evler ve ekili alanlarla dolu yerlerde balıkçı teknelerinin ve ticaret gemilerinin yanaştığını hayal etmek zor.

Obidos ‘un tanınmış Portekizli kadınlarla uzun bir ilişkisi var. Genç Kraliçe Isabel, 1282'de evlendikten kısa bir süre sonra kocası DomDinis ile ziyaret ettiği Obidos ile o kadar büyülenmişti ki, kral onu Abrantes ve Porto de Mós ile birlikte bir hediye olarak verdi; kasaba 1834'e kadar Portekiz kraliçelerinin mülkiyeti olarak kaldı. Kraliçe Leonor (JoãoII'nin karısı) küçük oğlunun ölümünden sonra iyileşmek için 15. yüzyılda buraya geldi; kasaba boyunduruğu armasını taşıyor. Ünlü ilkel ressam ve Obidossanatçısının kızı Josefa de Óbidos, 17. yüzyılda şehrin hemen dışındaki Capelaria konağında yaşıyordu. İdosbidos'takiSãoPedro Kilisesi'ne gömüldü.

Obidos, yılın çeşitli zamanlarında ziyaretçi çeken temalı festivalleri ile tanındı. 

Obidos Kalesi

Obidos Kalesi

Güzel ortaçağ kalesinin dış duvarları tüm kasabayı çevreler ve çevresini yürümek, kasabayı ve kırsal kesimi yüksekliklerinden görmek çok eğlencelidir. 1755 depreminde ciddi hasar gördükten sonra kapsamlı bir şekilde restore edilen çok kuleli kompleksin hem Arapça hem de Manueline unsurları var. 1952 yılından bu yana çoğu pousada oldu.

Yorumlar