Oslo Görülecek Yerler

Oslo Fram Müzesi

Oslo Fram Müzesi

Bu, efsanevi Polar kaşif Roald Amundsen tarafından Aralık 1911'de Güney Kutbuna ulaşan ilk kişi olduğunda kullanılan gemiydi. Bir zamanlar dünyanın en güçlü gemisi olarak bilinen bu muazzam Norveç kutup gemisi, kuzeyden ve güneyden daha ileri gitti. başka herhangi bir yüzey kabı. 1892'de inşa edilen Fram, Kuzey Kutbu'na üç sefer yaptı (Amundsen'e ek olarak Fridtjof Nansen ve Otto Sverdrup tarafından gerçekleştirildi). Teknede tırmanın ve kaşiflerin mühür derisi ceketleri ve diğer kalıntıları sergilenen kaptan mahallelerine bakın. Geminin çevresinde seferlerden birçok eser var.

Oslo Frognerseteren

Bu gözetleme, bir kros kayak gezisine veya geleneksel Pazar yürüyüşüne başlamak veya bitirmek için en yaygın yerdir. Ayrıca her Oslo ev sahibinin fiyortların ve şehir silüetinin panoramik manzarasını görmek için misafirlerini alacağı yer. Gözetleme alanında 1891'den kalma bir binada iki restoran vardır: yerel favori Kafe Seterstua, sandviç ve waffle ile self servis bir yer ve Norveç füme ve tuzlu yiyecekler konusunda uzmanlaşmış, özel durum Restaurant Finstua. Frognerseteren, kaba kesilmiş kütüklerden yapılmıştır ve Oslo şehir merkezine sadece birkaç dakika uzaklıktaki Norveç dağ yaşamını çağrıştırmaktadır.

Oslo Holmenkollen

Oslo Holmenkollen

Birinci sınıf bir mühendislik başarısı olan bu sevilen kayakla atlama, ilk olarak 1892'de inşa edildi ve Oslo'nun silüetinin ayırt edici bir parçası olarak defalarca yeniden inşa edildi. Bugün gördüğünüz havalı, fütüristik görünümlü atlama 2010 yılında tamamlandı. Muhteşem manzaralar ve Oslo'nun kentliğinden bir miktar geri dönüş sunuyor ve hala uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Kayakla atlama simülatörü sizi gerçek jumperların kayaklarına sokuyor ve dünyanın en eski kayak müzesi 4.000 yıllık kayak tarihi sunuyor. Ziyaret etmeden önce saatleri kontrol edin; özellikle sonbahardan ilkbahar aylarına kadar değişebilirler. Müzenin ve atlama kulesinin rehberli turları da mevcuttur.

Yorumlar