Sassari, İtalya

Sassari, İtalya

Yaklaşık 130.000 nüfusu ile, adanın ikinci büyük şehri olan Sassari, entelektüalizm tarihi ve bohem öğrenci kültürü, süslü eski bir katedral ve iyi bir arkeoloji müzesi ile dikkat çeken önemli bir üniversite kenti ve yönetim merkezidir. Ceneviz ve Sassarese spesiyalitesi olan zeytinyağı ile parıldayan pizzalı bir nohut unu krep fainè'nin şehir merkezindeki satıcılarını arayın. Mazelike eski şehir, yeni mahalleler olsa da kaotik trafik girdabından mutlulukla izole edilmiştir - Sassari, aralarında Stintino ve Castelsardo gibi çeşitli sahil beldelerine giden çeşitli otoyolların ve ikincil yolların merkezidir.

Sassari Duomo

Sassari Duomo

Zarif taş Duomo, Sassari'nin mutlaka görülmesi gereken manzarası. Noel Baba'nın ilham kaynağı olan St.Nicolas'a adanmış olan katedral inşa etmek yarım binden fazla sürdü: vakıflar 12. yüzyılda atıldı ve İspanyol sömürge tarzı cephesi 18. yüzyılda tamamlandı. İç mekanda özellikle ilgi çeken, nervürlü Gotik tonozlar, yüksek sunakta Madonna del Bosco'nun 14. yüzyıl resmi ve 19. yüzyılın başlarında, birleşik İtalya'nın ilk kralının amcası Placido Benedetto di Savoia'nın mezarıdır.

Sassari Sanna Müzesi

Sassari'nin mükemmel müzesi, iyi korunmuş bronz heykelcikler, MÖ 2. binyıldaki ev eşyaları ve dekore edilmiş amphoralar dahil olmak üzere nurajik, Kartaca ve Roma tarihlerini kapsayan Sardunya'nın Cagliari dışındaki en iyi arkeolojik koleksiyonuna sahiptir.

Yorumlar