Serpa,Portekiz

Serpa,Portekiz

Bu uykulu tarım kasabasında, erkekler eski bir taş saat kulesinin gölgesindeki kompakt Praça da República'da bir araya gelerek zaman geçirirler. Alentejan Ovası'ndaki en otantik kasabalardan biri olan Serpa’nın beyaz badanalı ortaçağ merkezi, turist yolunun dışında ama kesinlikle görülmeye değer tepeler ve üzüm bağlarıyla çevrilidir. Dar, Arnavut kaldırımlı sokaklarda uzanan kuğu deliklerinde, marangozlar, kunduracılar, sepet dokumacıları ve diğer zanaatkarlar ataları ile aynı şekilde çalışırlar.

Serpa’nın uykulu sokakları yılda birkaç kez İspanyol sınırının ve Avrupa'nın dört bir yanından ziyaretçi çeken ve Portekiz’in en ünlü koyun sütlerinden biri de dahil olmak üzere Serpa’nın yerel lezzetlerini kutlayan festivallerle hayatla patlar.

Serpa Kalesi

Serpa Kalesi

Serpa'nın 11. yüzyıl su kemeri, 13. yüzyıldan kalma kalenin duvarlarının ayrılmaz bir parçasını oluşturur ve buradan çarpıcı bir kasaba manzarası vardır. Girişin üzerinde tehlikeli bir şekilde eğilen duvarın büyük yıkık bölümleri, 18. yüzyıl İspanyol Mirası Savaşı sırasında Ossuna Dükü tarafından emredilen patlamaların sonucudur.

Serpa Aqueduto

11. yüzyıldan kalma bu etkileyici yapı, kırsal kesimdeki kuyulardan Serpa'ya su feribotu kullanıyordu. 17. yüzyılda, şehrin güney duvarlarının hemen dışında bir tekerlek pompası eklendi ve bugün hala orada duruyor. Su kemerinin duvarlarını şehrin batı yakasındaki pompadan takip edin.

Yorumlar