Vicenza Rehberi

Vicenza

Vicenza Hakkında

Vicenza, adı "Palladian" mimari tarzına verilen 16. yüzyıldan kalma mimar Andrea Palladio'nun ayırt edici imzasını taşıyor. Brunelleschi, Alberti ve Sansovino gibi Rönesans mimarları tarafından kurulan klasik mimari tarzını kullanarak düzen ve uyum ilkelerini vurguladı. Bu ilkeleri ve klasik motifleri sadece kamu binaları için değil, aynı zamanda özel konutlar için de kullandı. Zarif villaları ve sarayları Avrupa'da, özellikle İngiltere'de ve daha sonra Amerika'da, özellikle de Thomas Jefferson'un Monticello'sunda klasik mimariyi yaymakta etkili oldu.

16. yüzyılın ortalarında Palladio, Cambrai Birliği (1505), papalık, Fransa, Kutsal Roma İmparatorluğu ve birkaç komşu tarafından Venedik'e karşı yürütülen savaşlar sırasında büyük ölçüde hasar gören Vicenza'nın çoğunu yeniden inşa etmek için görevlendirildi. şehir-devletleri. İsmini 1549 yılında Vicenza'nın kalbinde başlayan Bazilika'nın yenilenmesi ile yaptı ve daha sonra hepsi aynı klasisiteye ve uyum ilkelerine bağlı olan bir dizi lord binaya girdi.

Vicenza Signori Meydanı

Vicenza Signori Meydanı

Vicenza'nın kalbinde yer alan bu meydan, Palladio'nun bir ortaçağ binasını başarıyla modernize ederek, iki katlı zarif bir dış sundurmayı mevcut Gotik yapıya aşılayarak adını verdiği Palazzo della Ragione'yi (1549) içeriyor. Genellikle Palladio Bazilikası olarak bilinen palazzo, bir adliye binası ve halk toplantı salonu (bazilika teriminin orijinal Roma anlamı) olarak hizmet vermiştir ve şimdi sadece sergilere ev sahipliği yaptığında açıktır. Ana ilgi noktası, sundurma, meydandan görülebilir. Palladio'nun tasarladığı ancak hiç tamamlamadığı karşısındaki Loggia del Capitaniato'ya da bir göz atın.

Yorumlar