Aberdeen Görülecek Yerler

Aberdeen Cruickshank Botanik Bahçesi

Aberdeen Cruickshank Botanik Bahçesi

Sevgili kardeşi Alexander'ın anısına Miss Anne Cruickshank tarafından sahip olunan toprak üzerine inşa edilmiş, Eski Aberdeen'in kalbindeki 11 dönümlük Cruickshank Botanik Bahçesi, huzurlu bir su bahçesine ve hava şartlarına izin verdiğinde ideal bir yemyeşil yeşile sahiptir. ve alpin koleksiyonları. Botanik turları mevcuttur.

Aberdeen Duthie Parkı

Bu 44 dönüm, 1880 yılında bir Bayan Elizabeth Crombie Duthie tarafından Aberdeen halkına bağışlandı. En güneşli ya da en kötü gün olsun, öğleden sonra iken mükemmel bir yer, bir tekne göleti, bir bando, oyun alanları ve dondurma satan popüler konservatuar kafe. Güzel bakımlı Kış Bahçelerinde (tropik ve kurak kış bahçeleri) balık havuzları, serbest uçan kuşlar ve bereketli yapraklar ve çiçekler arasında kaplumbağalar ve su kaplumbağaları vardır. Park Aberdeen'in diğer nehri Dee ile sınır komşusudur.

Aberdeen King's College

Aberdeen King's College

1494 yılında kurulan King's College şimdi Aberdeen Üniversitesi'nin bir parçasıdır. 1500 civarında inşa edilen şapeli, eşsiz bir uçan (veya taç) sivri uçludur. Hayatta kalması, kilisesini, binanın bir asırdan daha küçük olduğu Reform sırasında İskoçya'yı süpüren yıkıcı fanatizme karşı savunan müdürün gayretinden kaynaklanıyordu. Bugün yenilenen şapel üniversite yaşamında önemli bir rol oynamaktadır. Nefeyi korodan, nervürlü ahşap tavandan ve tezgahlardan ayıran uzun meşe ekranı kaçırmayın, çünkü bunlar İskoçya'nın herhangi bir yerinde bulunan en iyi ortaçağ ahşap oymaları oluşturur.

Aberdeen Mercat Cross

1686'da inşa edilen ve 1820'de restore edilen Mercat Cross ("pazardan" kaynaklanıyor), her zaman bir İskoç ortaçağ burgasının sembolik merkezi, King Street'in hemen ötesindedir. Korkuluk boyunca Stewart hükümdarlarının 12 portre paneli var.

Yorumlar