Abrantes, Portekiz

Abrantes, Portekiz

Abrantes, Tagus Nehri'nin denize kadar ilerleyebildiği 16. yüzyıl boyunca ülkenin en kalabalık ve müreffeh kasabalarından biri oldu. Demiryolunun gelişi ve daha iyi yolların geliştirilmesi ile şehrin ticari önemi azaldı. Bununla birlikte, kalenin tepesinden vadi nefes kesen manzarası kalır ve tarihi merkez ve sıcakkanlı bölge halkı da geleneğe sadık kalır. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürüyüş yapmak tembel bir öğleden sonra geçirmek için mükemmel bir yoldur.

Abrantes Kalesi

Abrantes Kalesi

Bugün 16. yüzyıldan kalma etkileyici bir yapı olan bu 16. yüzyıl kalesine, dar, çiçeklerle kaplı sokakların labirentinde yürüyün. İkiz surlar arasındaki bahçe, panoramik manzarasına sahip, güneşin batışını izlemek için harika bir yerdir: nehirdeki ışığın oynaması ve zeytinlikler boyunca uzanan gölgeler, akşam pikniği için karıştırma ortamı sağlar. Kale duvarlarındaki Gotik kilise, Igreja de Santa Maria do Castelo, bölgedeki manastır ve manastırlardan kutsal sanatın yanı sıra tarih öncesi dönemden çağdaş zamanlara kadar büyük bir özel İber sanatı koleksiyonundan öğeler sergileyen bir müzeye ev sahipliği yapıyor.

Abrantes Belver Kalesi

Bu masal kalesi - Belver kalesi - Alentejo'daki sınırın hemen üzerinde, Tagus Nehri'nin muhteşem manzarasını sunan koni şeklinde bir tepenin üzerinde. 12. yüzyılın son yıllarında Kral Sancho I komutasındaki Şövalyeler Hastaneleri tarafından inşa edildi. 1194 yılında, bu bölge Évora hariç nehrin güneyindeki toprakları kontrol eden Mağribi güçleri tarafından tehdit edildi. Beklenen saldırı hiç gerçekleşmedi ve mevcut yapı orijinal tasarımından çok az değişti. Avlunun ortasında duran kalenin duvarları yaklaşık 12 feet kalınlığında ve zemin katta derinliği bilinmeyen büyük bir sarnıç. Yerel bilgiye göre, kuyuya düşen bir portakal daha sonra nehrin aşağısında sallanıyor görünecektir. Buradan sürmek için çam kaplı tepelerden Chão de Codes'a giden N244–3'ü takip edin, ardından N244'ü Gavião'ya doğru götürün. Abrantes'ten Belver'e günde dört tren var (25 dakikalık bir yolculuk).

Yorumlar