Alexander Nevsky Lavra

Alexander Nevsky Lavra Annunciation Kilisesi

Alexander Nevsky Lavra Annunciation Kilisesi

St.Petersburg'un kültürel mirasına bu bakıştan sonra, yola geri dönün ve Monastyrka Nehri'ni geçen köprüyü geçin. Manastır arazisine girdiğinizde, Duyuru Kilisesi (Tserkov Blagovescheniya) solunuzda karşılıyor. Kırmızı-beyaz dikdörtgen kilise Domenico Trezzini tarafından tasarlandı ve 1717-1722 yılları arasında inşa edildi. Şimdi St. başyapıtların yanı sıra mezar taşları ve anıt heykelin diğer güzel örnekleri. Ayrıca kilisede 18. yüzyıl devlet adamlarının birkaç mezarı vardır. Rus ordusunu Rus-Türk Savaşı sırasında (1768-74) çok sayıda zafere götüren büyük asker Generalissimo Alexander Suvorov, burada kendini tasarladığı basit bir mermer levha altına gömüldü. Basitçe okur: "İşte Suvorov yatıyor." Kilisenin karşısında bir dükkan dini eşyalar ve hediyelik eşyalar satıyor.

Alexander Nevsky Lavra Trinity Katedrali

Kilisenin dışında ve aynı yol boyunca devam ederek, manastırın ana katedrali Trinity Katedrali'ne (Troitsky Sobor) ulaşmadan önce sağınızda 2.000 yıllık Hıristiyanlığı kutlayan bin yıllık bir anıttan geçeceksiniz. Bu, St.Petersburg'daki Sovyet döneminde çalışmasına izin verilen birkaç kiliseden biriydi. Ivan Starov tarafından tasarlanan ve 18. yüzyılın sonunda tamamlanan, anıtsal klasik tasarımı için manastırın ağırlıklı olarak barok mimarisi arasında öne çıkıyor. Burada her gün hizmet verilmektedir ve kilise sabah 6'dan akşam 8'e kadar hizmet vermektedir. Muhteşem yaldızlı ikonostasisi ile muhteşem iç mekan görülmeye değer. Büyük mimar Quarenghi tarafından tasarlanan fresklerle süslenen büyük merkezi kubbe, göklere doğru süzülüyor gibi görünüyor. Kilise, Alexander Nevsky'nin ana kalıntılarını barındırıyor.

Alexander Nevsky Lavra St.Nicholas Mezarlığı

Alexander Nevsky Lavra St.Nicholas Mezarlığı


Kiliseden ayrılırken basamaklardan aşağı doğru yürüyün ve sağdaki kapıdan geçin. Soldaki kapı elle yazılmış basit bir yazı taşıyor: "Svezhy Khleb" (taze ekmek). Burada tesis içinde pişmiş lezzetli ekmek satın alabilirsiniz. Kapıdan sonra bir avlu ve kilisenin arkasında başka bir mezarlık alanına açılan bir kapı gelir: 1863'te açılan St. Nicholas Mezarlığı (Nikolskoye Kladbishche) ve o zamanın en prestijli mezarlık alanlarından biri; her gün 9–8 arası açıktır (kışın 7'ye kadar). 1927'de mezarlık kapatıldı ve romancı Goncharov ve besteci Rubinstein da dahil olmak üzere önde gelen insanların kalıntıları birkaç yıl boyunca Volkovskoye Mezarlığı'na ve Sanat Ustaları Nekropolü'ne transfer edildi. Bu hareket, değerli cenaze anıtlarının kaybolduğu 1940'lara kadar sürdü. Merkezdeki küçük sarı-beyaz kilisenin adımlarına ulaştığınızda (adını mezarlığa verdi), sağa dönün ve II. Nicholas'a geçici bir anıt haline getirilen sarı tuğladan oluşan bir şapele yürüyün. . Fotokopiler, İmparatorluk ailesinin fotoğrafları için geçerlidir; monarşi yanlısı beyaz, sarı ve siyah bayraklar tavanlardan sarkar; ve tutkulu taraftarlar sahneye ilkel freskler eklediler. Yakınlarda, Trinity Katedrali'nin önünde, lavra'nın topraklarında bir başka nihai dinlenme yeri var - 1919'dan başlayarak Petrograd savunucuları, Kronshtadt isyanının kurbanları, eski Bolşevikler ve önde gelen bilim adamları gömüldü. Bu onuru en son alan Leningrad kuşatmasına katılan insanlardı.

Bağış yapmanız istenmesine rağmen, manastır alanına giriş ücretsizdir. Sanat Ustaları Nekropolü ve müzenin iki mezarlığı için bir bilet satın almalısınız ve (çoğu Rus müzesinde olduğu gibi) fotoğraf çekmek veya video kamera kullanmak ekstra ücrete tabidir. İki öde mezarlığın dışında, kapıdan sonra ve sağ tarafta Tikhvin Mezarlığı'nın içinde bilet kioskları var.

Yorumlar