Ciutadella Görülecek Yerler

Ciutadella Belediye Müzesi

Ciutadella Belediye Müzesi

Müze, Moorlar'ı yendikten sonra Alfons III tarafından yerel asalete verilen arazi hibelerinin kayıtları da dahil olmak üzere Menorca'nın tarih öncesi, Roma ve ortaçağ geçmişinin eserlerine ev sahipliği yapıyor. Limanın doğu ucunda eski bir savunma kulesi olan Bastió de Sa Font (Çeşmenin Tabyası) yer almaktadır.

Salort Sarayı, Ciutadella

Salort Sarayı, Ciutadella

Bu, Ciutadella'da halka açık, sınırlı zamanlarda da olsa tek asil evdir ve sarayın ve iç bahçenin beş odasını görebilirsiniz. Tavandaki armalar, Salort (sal ve ort, tuz çukuru ve bahçe) ve Martorell (sansar) aileleridir.

Torresaura Sarayı, Ciutadella

Uzun blok 19. yüzyıl Palau Torresaura, 13. yüzyılda Moors'tan ele geçirildikten sonra Menorca'ya taşınan Aragon ve Katalonya'daki asil ailelerden biri olan Torresaura Baronu tarafından inşa edildi. Giriş cephesinde olsa da ilginç cephe plazaya bakmaktadır. Halka açık değildir.

Sant Agusti Manastırı, Ciutadella

Carrer del Seminari, batı tarafında kentin en etkileyici tarihi binalarıyla çevrilidir. Bunların arasında, güzel manastırında Ciutadella'nın yaz klasik müzik festivaline (ayrıntılar için admin@jjmmciutadella.com ile irtibata geçin) ev sahipliği yapan bu 17. yüzyıl manastırı ve Diocesan Müzesi resim, arkeolojik buluntular ve aydınlık nesneler koleksiyonu var. Tarihi kütüphaneyi ve arşivleri barındıran oda özellikle etkileyici.

Yorumlar