Cordoba Müzeleri

Cordoba Arkeoloji Müzesi

Cordoba Arkeoloji Müzesi

Eski mahallenin kalbinde yer alan bu müze, 16. yüzyıldan kalma bir konak etrafında inşa edilmiştir ve Córdoba'nın çeşitli kültürel geçmişinden buluntulara sahiptir. Tarih öncesi, Roma ve Mağribi sergilerine ayrılmış ikinci kattan giriyorsunuz. Buradaki önemli noktalar arasında 1. yüzyıldan kalma bir Drusus başkanı (İmparator Tiberius'un oğlu) ve mermer bir Afrodit heykeli bulunmaktadır. Birinci katta Córdoba'daki Roma ve Mağribi yaşamından buluntular, boğa öldüren 2. yüzyıldan kalma çarpıcı bir Mithras heykeli de dahil. Bodrum katında, MS 1. yüzyılda inşa edilmiş bir Roma tiyatrosunun kalıntılarını görebilirsiniz. Altos de Santa Ana boyunca uzanan sokaklar ve basamaklar mükemmel bir gezinti sağlar.

Cordoba Taurino Müzesi

Cordoba Taurino Müzesi

Plaza Maimónides'teki (veya Plaza de las Bulas) iki bitişik konak bu müzeye ev sahipliği yapıyor ve posterler, Art Nouveau resimleri, boğa başları, ışık takımları gibi restore edilmiş bir konağı görme şansı için görülmeye değer. boğa güreşi kıyafetleri) ve en ünlüleri de dahil olmak üzere ünlü Córdoban boğa güreşçilerinin hatıraları Manolete. Ülkenin şaşkınlığına, ölümsüz olduğu düşünülen Manolete, 1947'de Linares'deki halkada bir boğa tarafından öldürüldü.

Cordoba Güzel Sanatlar Müzesi

Derin pembe cephesi nedeniyle kaçırılması zor olan Córdoba Güzel Sanatlar Müzesi, Plaza del Potro'nun hemen dışındaki bir avluda, eski bir Hastanesi de la Caridad'a (Yardım Hastanesi) aittir. Burada Columbus'u iki kez alan Ferdinand ve Isabella tarafından kuruldu. Murillo, Valdés Leal, Zurbarán, Goya ve Joaquín Sorolla y Bastida'nın resimlerini içeren koleksiyon, yerel sanatçılara odaklanıyor. Öne çıkan özellikler, 14. ve 15. yüzyıllardan kalma sunaklar ve bazıları Fortuny, Goya ve Sorolla'nın da aralarında bulunduğu geniş baskı ve çizimler koleksiyonudur.

Yorumlar