Darling Limanı

Sydney Darling Limanı

sidney darling limanı



Darling Limanı, Avustralya'nın Sydney kentinin bir yeridir. Sydney CBD'nin batı eteklerinde yer almaktadır. Avrupalıların gelişine kadar, Cadigal halkı, Sydney Cove çevresindeki bölgenin asıl sakinleri, Darling Limanı Tumbalong denilen deniz ürünlerinin bulunduğu yer. Sydney 1788'de kurulduğunda sıra dışı uzunluğu nedeniyle koy Long Cove olarak adlandırıldı. Bölgede kuşak Cadigal insanlarının bıraktığı büyük mermiler, Cockle Bay adının günlük kullanıma girdiğini gördü. 1826'da koy yeniden adlandırıldı, bu kez Vali Ralph Darling-Sydney Valisi onuruna Darling Limanı oldu.

Darling Limanı Hakkında

sidney darling limanı


Darling Limanı, şehrin batısındaki sahildeki modern bir eğlence alanıdır. 1980'lerde daha önceki bir dok bölgesinden geliştirilmiştir. Harika Harborside alışveriş kompleksinde, güzel suların kenarını çevreleyen restoranlar ile çok sayıda dükkan var. Gününüzü tembellik etmek için ideal bir yer. Avustralya Denizcilik Müzesi, Çin Dostluk Bahçesi, Panasonic IMAX Tiyatrosu, Powerhouse Müzesi, Outback Merkezi, Star City, Sydney Akvaryumu ve Sydney Sanat Galerisi, Darling Limanı'nda yer almaktadır. Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi deniz tarihini anlatır ve keşfedebileceğiniz tekneler vardır. 10.00 - 15.00 arasında ücretsiz rehberli bir tura katılabilir veya maceracı hissediyorsanız bir geziye katılabilirsiniz veya yelken dersleri alabilirsiniz. Powerhouse Müzesi, Avustralya'nın tarihi, bilimi ve teknolojisi hakkında bilgilendirici görüntüler sunuyor. Saat 10:00 - 17:00 arasında açıktır ve Sidney Sergi Merkezi'nin arkasında yer alır.
Avustralya sanat eserleri ve her gün 09.00 - 17.00 arasında açık. Sydney Aquarium, Avustralya'nın farklı yerlerinden çeşitli balıkları görebileceğiniz harika sergilerin yanı sıra sualtı tünellerine sahiptir. Dinlenmek isterseniz Çin Dostluk Bahçesi, geleneksel Çin bahçeleri ile sakin ve güzel bir ortamdır. Alternatif olarak, çeşitli 2D ve 3D filmler sunan muhteşem Panasonic IMAX Tiyatrosu'nu seçin.

Yorumlar