Dumfries Müzeleri

Dumfries John Paul Jones Müzesi

Dumfries John Paul Jones Müzesi

Kirkbean'nin küçük topluluğu, Arbigland Sitesi'nin parlak yeşil manzarasının zeminidir; burada bir yazlıkta, şimdi bir emlak bahçıvanının oğlu John Paul Jones Müzesi, 1747-92 doğdu. Sonunda İskoçya'dan ayrıldı, adına "Jones" ekledi ve ABD Donanmasının kurucusu oldu. Doğduğu kır evi, çocukken olduğu gibi döşenmiştir. Kaptanının kabininin yeniden inşasında izlediğiniz bilgilendirici bir video var. Jones, bitişik bir ziyaretçi merkezinde anlatılan bir istismar olan 1778'de ülkesinin kıyı şeridine baskın düzenlemeye geri döndü.

Dumfries Kurşun Madencilik Müzesi

Lochnell Madeni, 150 yıllık bir operasyondan sonra 1861'de terk edildi ve maden ve madencilerin evleri artık bu müzenin hayatlarını yeniden yaratan bir parçasını oluşturuyor. Madenin bulunduğu izole edilmiş Warnlockhead köyü o zamandan beri çok fazla değişmedi - madenciler ve aileleri için çok az alternatif istihdam vardı. Eski smithy'de bulunan ziyaretçi merkezi, madenin getirdiği minerallerin bir kısmını sergiliyor. Yakındaki Leadhills ve Warnlockhead Narrow Gauge Demiryolu, yaz boyunca hafta sonları çalışır ve müzeyle ortak bilet için% 10 indirim ile 4 £ tutarındadır.

Dumfries Striding Arches

Dumfries Striding Arches

İngiliz heykeltıraş Andy Goldsworthy'nin olağanüstü kamusal peyzaj sanatı parçası, Dumfries ve Galloway'ın güney dağlarındaki Cairnhead'deki büyük doğal amfitiyatroyu zenginleştiriyor. Üç kırmızı kumtaşı kemeri 13 metre yüksekliğinde ve alanı işaretleyerek manzara boyunca "adım atıyor".

Dumfries St.Michael's Kilisesi

1796'da öldüğünde, şair Robert Burns, St.Michael's Churchyard'daki mütevazı bir mezara gömüldü. Birkaç yıl sonra ziyaret eden İngiliz şair William Wordsworth, küçük mezar taşı tarafından dehşete düştü ve bu çok daha büyük anıtı inşa etmek için para topladı.

Yorumlar