Fochabers, İskoçya

Fochabers, İskoçya

Yaz aylarında fuşya asılı sepetleri ve mükemmel biçilmiş köy meydanı ile Fochabers, sadece bacaklarınızı germek için bile burada durmak istemenizi sağlayan bakımlı bir çekiciliğe sahiptir. Spey Nehri'nin hemen güneyinde yer alan eski pazar kenti 1776 yılında Gordon Dükü tarafından kuruldu. Dük, Gordon Kalesi'ne çok yakın olduğu için köyü orijinal sitesinden taşıdı. Bugün Baxters çorba ve reçel markasına ev sahipliği yapmakla ünlü olan Fochabers, en iyi meyve alanlarından bazılarına yakın: yaz aylarında gelip kendiniz seçin.

Fochabers Halk Müzesi ve Kültürel Miras Merkezi

Bir kez Spey Köprüsü üzerinden ve kriket zemini (İskoçya'da çok sıradışı bir manzara) geçmiş, simetrik, 18. yüzyıl Fochabers köy meydanını bulabilirsiniz. Eski Pringle Kilisesi, şimdi köydeki ve çevresindeki her tür sakinin geçmiş yaşamıyla ilgili güzel bir koleksiyona sahip Fochabers Halk Müzesi'nin evidir. Sergiler, arabaları ve arabaları, çiftlik aletlerini, ev işçiliği tasarruf cihazlarını ve Viktorya dönemine ait oyuncakların mükemmel bir koleksiyonunu içerir.

Fochabers Gordon Şapeli

Fochabers Gordon Şapeli

Köyün daha az bilinen hazinelerinden biri, Pre-Raphaelite sanatçısı Sir Edward Burne-Jones'un olağanüstü vitray pencereleri olan Gordon Şapeli'dir. Boynunda yeni doğmuş bir kuzu taşıyan İyi Çoban'a dikkat edin.

Fochabers Baxters Highland Köyü

Efsanevi İskoç gıda markası Baxters of Fochabers, dünya çapında ihracat için Spey Nehri kıyısında gurme ürünler üretiyor. Tokyo'dan New York'a kadar upmarket mağazaları şirketin çorbalarını, reçellerini ve chutneylerini stoklar. Yemek gösterilerini izleyin, Baxters'ın ilk bakkalının yeniden yaratılmasına bir göz atın veya her türlü İskoç ürününde uzmanlaşarak Best of Scotland'a göz atın. Restoranda çeşitli lezzetler servis edilmektedir.

Yorumlar