Glendale, İskoçya

Glendale, İskoçya

Glendale, flora ve fauna açısından zengin bir bölgedir: su samuru, mühür ve yunuslar kayalık sahilinden tespit edilebilirken, beyaz kuyruklu deniz kartalları uçar. Dunvegan Kalesi, bölgenin doğu kenarında yer almaktadır.

Glendale Dunvegan Kalesi

Bir deniz loch üzerinde beliren komuta pozisyonunda, Dunvegan Kalesi 700 yıldan fazla bir süredir Klan MacLeod şeflerinin koltuğu olmuştur. Yapı yüzyıllar boyunca büyük ölçüde değişmiş olsa da, kasvetli bir ortam hakimdir ve sergilenen çok sayıda aile tarihi vardır; en dikkat çekici olanı, orijinal olarak Rodos veya Suriye'den olduğu düşünülen ve klanı tehlikeden korumakla tanınan bir ipek bayrak olan Peri Bayrağıdır. Hevesli rehberler sizi birkaç odaya götürür ve alt koridorlarda ilginç bir fotoğraf koleksiyonu asılıdır. Su bahçeleri ve şelaleleri, eğrelti evi, duvarlı bahçe ve çeşitli izleme noktaları ile bahçeleri ziyaret etmek için zaman ayırın. Otoparkın yanında bir kafe var. Kaleden nisan ortasından eylül ayına kadar süren yakındaki fok kolonisine tekne turları.

Glendale Dunvegan Kalesi

Glendale Oyuncak Müzesi

Müze, ziyaretçileri çocukluklarına geri taşıyan dikkat çekici bir bebek, tren, oyun, bulmaca ve kitap koleksiyonuna sahiptir.

Glendale Borreraig Parkı Müzesi

Sahibi tarafından "zevkiniz ve düzeniniz için eşsiz bir safra kesesi" olarak tanımlanan büyüleyici Borreraig Park Müzesi, gayda yapımı ve MacCrimmons'ın tarihi, Klan MacLeod'a kalıtsal piperler hakkında ayrıntılı bir dizi panel içerir. Mükemmel bir hediyelik eşya dükkanı eşsiz ada yapımı kazakları (tam koyun adlandırılabilir), gaydaları, Kelt tasarımlarında gümüş ve altın takıları ve geleneksel müzik kayıtlarını stoklar.

Yorumlar