Norveç'in Başkenti Oslo

Oslo Hakkında

oslo

Avrupa'nın bu on yılda en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Oslo, yeni mahallelerden ve en yeni yiyeceklerden moda ve sanat sahnelerine kadar enerjiyle dolup taşıyor. Opera Binası, Astrup Fearnley Müzesi ve Barkod gibi büyüleyici simge yapılar şehrin yüzünü değiştiriyor ve Oslo, doğaya yakın birkaç başkentin eşleşebileceği ferahlatıcı yakınlığını koruyor. 

2019 Avrupa'nın Yeşil Başkenti Oslo

oslo


Oslofjord ve ormanlık tepeler arasında yer alan Oslo, doğal alanları koruma ve kirliliği azaltma konusundaki kararlılığı nedeniyle Avrupa Yeşil Başkenti 2019 seçildi. Kompakt şehir merkezi yürüyerek veya bisikletle kolay ve güvenlidir ve verimli toplu taşıma sistemi tüm şehre araba olmadan erişilmesini sağlar. Oslo ayrıca, turizmin olumsuz etkisini azaltmak için sistematik olarak çalışan varış yerlerine verilen bir onay mührü olan Sürdürülebilir Bir Hedef olarak onaylanma sürecindedir. 

Oslo'nun  Sosyo Kültürel Yönleri

oslo


Oslo’nun restoran sahnesi çeşitlidir ve birçoğu Norveç malzemelerine ve gıda geleneklerine yeni bir yaklaşımla yeni, yenilikçi mutfaklarla sürekli olarak gelişmektedir. Bu tutum uluslararası övgüye yol açtı ve aynı zamanda şehrin ünlü kokteyl ve kahve kültürlerinin de merkezi. Norveç'in başkenti 1814'ten bu yana Oslo, ülkenin en prestijli kültür kurumlarına ev sahipliği yapıyor. Birinci sınıf opera, bale ve tiyatro gösterileri yıl boyunca sunulur ve sanatseverler Ulusal Müze (2020'ye kadar kapalı) ve Munch Müzesi'nde ünlü eserleri görebilir ve şehrin sayısız galerilerine göz atabilirler. Canlı müzik, şehrin kimliğinin büyük bir parçasıdır ve her yıl Oslo'nun kulüpleri ve arenaları, yerel gruplardan uluslararası süperstarlara kadar herkesin yeteneklerini sergileyen binlerce konsere ev sahipliği yapmaktadır. Büyük açık hava festivalleri yaz aylarında kalabalıkları getiriyor ve oda müziğinden ağır metale kadar çeşitli türler için yıllık festivaller var.

Yorumlar