Salda Gölü Hakkında

Salda Gölü Rehberi

salda gölü

Salda Gölü, Türkiye'nin en derin, en temiz ve en temiz tektonik göllerinden biridir. Turkuaz tutkusu olan herkesin düşmesi gereken bir yer. Bir krater gölü olan Salda'nın suları cam kadehten başlar ve en derin yerlerde çivit mavisinde oynar. Parçalanmış bir krater gölü. Ve gizemli bir şey var. Planlar da derin çünkü bitki örtüsü, Türkiye'nin 184 metre derinliğindeki en derin gölleri olan volkanik bir patlama ile oluşuyor. Salda'nın gizemi derin sularda bitmez; Sal Mars özelliklerini taşıyor. Çar beyaza benziyor. Bilimdeki stromatolik kayaçlar nedeniyle kırmızı gezegenin bir milyon yıl önce Salda'ya benzediği düşünülüyor. Bildiğiniz gibi Mars'ta zamanlarında nehirlere ve göllere işaret eden işaretler var.


Salda Gölünün Özellikleri

salda gölü


Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde 1.180 metre mesafede bir krater gölüdür. Kar, beyaz kum, camsı turkuaz su ile Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinir. İşte Salda'yı sallayan özellikler: * Birincisi, Salda Türkiye'nin en temiz beşinci temiz gölüdür! Su o kadar açık ki Maldivlerle renk rekabeti turkuaz. * 184 metreye kadar derinliğe sahip Türkiye'nin en derin tatlı su gölü bile. * Gölün kumu Maldivler gibi beyaz ırktadır. Aslında, bu tür bir cennet yerinin bu talk pudrası ile parçalandığı yerdir. Ona bu beyaz rengi veren magnezyum minerali. Gölde uzun süre bir şey kalsa bile, zamanla beyaz bir tabaka oluştu. Bu gölün hala manyezit ürettiğini göstermektedir. * Çevrede sadece Salda Gölü'ne özgü endemik bitki ve hayvan türleri bulunmaktadır. Gölde 3 endemik tatlı su balığı ve göl çevresinde yabani domuzlar, tilkiler ve kaplumbağalar bulunmaktadır. Bu aynı zamanda kışın tehlikede olan kış ördeklerinin yaşam alanıdır. * Tektonik krater bir göl olduğu için, Salda'nın suyu soda ve magnezyum açısından zengindir. Her neyse, bu eşsiz beyaz kumsalın sırrı da magnezyum. Hepsi ciltte iyi şeyler. * Salda Gölü'nün kumu da killi bir yapıya sahip olup, çamur banyosuna çok iyi uyum sağlar.
Konaklama ve Salda Gölü otelleri Salda Gölü'ne nasıl gidilir? Salda gölünün derinliği? Salda göl yol tarifi? Salda lake konaklama? Salda Gölü'nde yüzmek mi? vb., doğru cevap bulmak için lütfen bize ulaşın,

Yorumlar