Slovenya Gezilecek Yerler

Modern Galeri, Slovenya

Modern Galeri, Slovenya

Çarpıcı modern tek katlı yapı, Plečnik öğrencisi Edvard Ravnikar (1907–1993) tarafından 1930'larda tasarlandı ve sonunda 1948'de tamamlandı. Sloven ve Doğu Avrupa 20. yüzyıl sanatçılarının bir dizi resim, heykel ve baskılarını içeriyor. Garip sayıda yıllarda, dünyanın dört bir yanından sanatçıların baskı ve yerleştirme sergisi olan Uluslararası Grafik Sanat Bienali'ne de ev sahipliği yapıyor. Robert Rauschenberg, Susan Rothenburg ve Max Bill'in çalışmaları gösterildi. Galeri 2007 yılında yenilenmiştir ve şimdi kalıcı koleksiyonunun 20. yüzyıl avangardlarına ve Partizan Direniş sanatına ayrılmış bir bölümü vardır.

Vogel Dağı, Slovenya

Vogel Dağı, Slovenya

Bohinj Gölü'nün batı ucunda (Ukanc yakınında) bir teleferik Mt. 5.035 fit yüksekliğe kadar Vogel. Buradan, Julian Alps masifi ve Bohinj vadisi ve gölünün muhteşem manzaralarına sahipsiniz. Teleferik tabanından yol, gölden 5 km (3 mil) sonra Savica Nehri'nin 194 metrelik bir şelale üzerinde büyük bir sıçrama yaptığı noktaya kadar devam ediyor. Teleferik Eylül-Haziran ayları arasında 8 ila 6, Temmuz ve Ağustos aylarında 7 ila 7 arasında çalışır. Gidiş-dönüş bilet ücreti 15 € 'dur.

Modern Tarih Müzesi, Slovenya

20. yüzyılda Slovenya'daki kalıcı sergi sizi Avusturya-Macaristan günlerinden, II. Dünya Savaşı'ndan, Partizan kurtuluş hareketinin zaferinden ve izleyen Tito döneminden günümüze kadar götürüyor. Kalıntılar ve hatıralar dramatik bir ses ve video sunumu ile birleştirilir (İkinci Dünya Savaşı'ndan sahneler gürleyen ateş, çığlıklar ve şarkı eşliğinde duvarlara ve tavana yansıtılır). Müzeyi, Tivoli Park'taki pembe ve beyaz bir Barok villada bulacaksınız.

Yorumlar