Tüm Yönleriyle Antalya Rehberi

Kültür Şehri Antalya

antalya


Antalya şehri ile Türkiye'yi birçok kişi tanıyor. Türkiye'nin ana turizm ve kültür şehri Antalya'dır. Antalya, Türkiye'nin güneyinde yer almaktadır. Akdeniz, Antalya'yı cezbediyor. Şehir güzelliği nedeniyle, farklı Avrupa ve Asya ülkelerinin vatandaşı olan birçok yabancı insan, Antalya şehrini kalıcı olarak yerleştirmeye karar verdi. Antalya, dünyanın her yerinden milyonlarca turisti ağırlıyor.

Özellikle yaz sezonunda şehir güzel ve zarif bir kadına dönüşüyor. Kıyılar, bulvarlar, ahşap evler ve dar taştan yapılmış sokaklar, hepsi bu büyüleyici şehre aşık olur. Antalya, dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü şehri olarak ödül aldı. Antalya'ya her yıl yaklaşık 10 milyon kişi geliyor. Bir insanın denizde yüzebileceği, diğeri aynı zamanda karlı dağlarda kayak yapabilen şehrin farklı bir bölümünü görebileceğiniz doğal bir mucizeye sahiptir. Antalya'da yılda 4 farklı mevsim görülebilir. 

Turizm Kenti Antalya

antalya


Lara ve Kemer Plajları Antalya'nın ünlü plajlarıdır. Özellikle yaz mevsiminde plajda zar zor şezlong bulabilirsiniz. Adı Bergama olan bir kral M.Ö. 200 yılında Antalya'yı ilk kez Attaleia şehri olarak adlandırdı. Osmanlı yönetim zamanlarından önce Romalılar tarafından Selçuklular işgal edildi. Antalya şehrinin sembolü 13. yüzyıldan geliyor. Yivli Minareli Cami olarak adlandırılan büyük yapı ve zarif mimari, şehri süsledi. Bu cami, şu an Antalya şehir merkezinin imzasıdır. 

Antalya'da bulunan 5 yıldızlı oteller, özellikle yaz aylarında pek çok insan bu tesisleri kullanıyor. Büyüleyici plajlar, mükemmel doğa, yoğun orman ve birçok medeniyetin kalıntıları sizi bekliyor. Antalya şehrinde camiler, plajlar, sahiller, küçük ve şirin alışveriş merkezleri, lüks oteller, fuar merkezleri ve kültürel organizasyonlar bulunmaktadır. Birçok insan Antalya'yı, sahip olabileceğiniz kültür ve hayallerin buluşma merkezi olarak tanımlar. Kaş kiralık villa seçenekleriyle zengin Antalya bölgesinde firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar