Ullapool, İskoçya

Ullapool, İskoçya

Ullapool, Sutherland boyunca yürüyüş yapmak ve özellikle Yaz Adaları'na vahşi yaşam ve doğa yolculukları yapmak için ideal bir başlangıç ​​noktasıdır. Tuzlu Loch Broom kıyılarında, kasaba 1788'de yerel ringa balığı stoklarından yararlanmak için bir balıkçı istasyonu olarak kuruldu. Balıkçı gemilerinin yanı sıra ziyaret eden yatlar ve yabancı gemiler de var. Mürettebatı barları doldurduğunda Ullapool kozmopolit bir his verir. Lewis feribotu gelip kalktığında liman alanı canlanıyor.

Ullapool Corrieshalloch Boğazı

Baş döndürücü bir dokunuş için, Ullapool'un 12 mil güneyinde, A835'in hemen dışındaki Corrieshalloch Boğazı'nı kaçırmayın. Yüksek demirleri boşaltan Measach Şelaleleri, 200 fit derinliğinde, kalın ormanlık bir geçide düşüyor. Asma köprü bakış açısı ve eski bir İskoç baskısının canlanması gibi romantik bir ihtişam atmosferi var. Kısa bir yürüyüş park yerinden bakış noktasına götürür.

Ullapool Müzesi

Ullapool Müzesi

Filmler, fotoğraflar ve görsel-işitsel sergiler, Buz Devri'nden modern zamanlara kadar olan bölgenin hikayesini anlatır; bunlara 1970'lerden 1990'a kadar yabancı teknelerin uskumru avlamak için loch'u doldurduğu "klondyking" dönemi dahildir. Hava durumu, iklim değişikliği ve çevre konusunda sürekli bir sergi var. Bina Thomas Telford tarafından tasarlandı ve 19. yüzyılın başlarından kalma.

Ullapool Ceilidh Place (Ceilidh Yeri)

Ullapool'un kültürel odak noktası, yıl boyunca konserler ve diğer etkinlikler için mükemmel bir mekan olan Ceilidh Place'dir (ceilidh, geleneksel müzik ve dansla İskoç bir sosyal buluşmadır). Küçük bir kafe olarak başladı, ancak yıllar boyunca yerel sanatçılar için alan, İskoç yazı konusunda uzmanlaşmış mükemmel bir kitapçı ve geceyi geçirmek isteyenler için bir avuç konforlu oda (temel bir bunkhouse) ekledi. Akşamüstü ikindi kahvesi ya da bir çiş dram için harika bir yerdir.

Yorumlar