Boudha Gezi Rehberi

Boudha Gezi Rehberi

Boudha

Sabahın erken saatlerinde veya akşamları enerjiyle vızıldayan ilham verici beyaz kubbenin etrafında dolaşın; dindar yoldan geçenleri gözlemleyin, bir tereyağı lambası yakıp istediğiniz yere bir dua gönderin, hediyelik eşyalara bakın veya yakındaki bir çatı restoranından, eldeki kahveden gözlemleyin. Boudha Sabahın erken saatlerinde veya akşamları enerjiyle vızıldayan ilham verici beyaz kubbenin etrafında dolaşın; etrafı saran dindar insanları gözlemleyin, bir tereyağı lambası yakıp biraz dua edin, hediyelik eşyalar arayın veya sıcak bir fincan kahve içeren bir çatı restoranından manzaranın tadını çıkarın. Boudha her zaman hayat dolu. 

Boudha Gezilecek Alanlar

Boudha

Katmandu şehir merkezinin 8 km doğusunda yer alan Boudha, UNESCO Dünya Mirası listelerinden biridir ve Katmandu'nun en etkileyici yerlerinden biridir. Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'na iner inmez, Katmandu Vadisi'ndeki en büyük stupadır. Boudha'nın 36 metre yüksekliğindeki stupası muazzam ve bölgedeki ufuk çizgisine hakim. Etrafında sayısız manastır bulunan Boudha, Nepal'deki Budizm'in merkezidir. 

Tibet'in Gyangtse'sini çoğaltmak için tasarlanmış bir mandala şeklinde inşa edilen stupa, 8. yüzyılda Licchhavi yöneticileri tarafından yenilenmiştir. Stupanın yeri ilginçti, çünkü bir zamanlar Tibet'e giden eski ticaret yolunda yatıyordu ve burada Tibet tüccarları yüzyıllarca dinlenmiş ve dua etmişlerdi. Dünyanın dört bir yanından gelen Budistler için önemli hac yerlerinden biridir. Her iki tarafta da farkındalığı simgeleyen Buda'nın her şeyi gören gözleri vardır. Kanopinin 13 aşaması vardır. Zemin seviyesinde bakır dua tekerleklerinin arkasında 147 niş ve 108 meditasyon Buda iç görüntüsüne sahip bir tuğla duvar vardır.

Yorumlar