Cap Spartel, Fas

Cap Spartel, Fas

Cap Spartel

Tanca'dan dakikalar, Afrika kıtasının en kuzeybatı köşesi olan Cap Spartel. Romalılar tarafından Ampelusium ("üzümlerin pelerini") olarak bilinen bu verimli bölge, kayalık sahilin üstünde yer alır. Gölgeli, ağaçlarla kaplı bir yol, büyük bir deniz fenerinin Atlantik'le buluştuğu noktada Akdeniz üzerinden harika bir manzaraya sahip olduğu zirveye çıkar.

Cap Spartel Deniz Feneri

Sultan III. Muhammed tarafından 1864 yılında inşa edilen bu deniz feneri, Fas'ın 1956'da Fransa'dan bağımsızlığına kadar İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya tarafından korunmuştur. Afrika kıtasının en kuzeyindeki bir uçurumun tepesinden deniz fenerinin etrafındaki alan muhteşem manzaralar sunmaktadır. Cebelitarık Boğazı. Açık bir günde, ufukta bakmak ve koyu mavi Atlantik ve turkuaz Akdeniz'in buluşma noktasını görmek mümkündür. Cap Spartel Café & Restaurant'ın deniz fenerinin karşısındaki terası, muhteşem gün batımlarını çekmek için iyi bir yerdir.

Parc de Perdicaris, Cap Spartel

Parc de Perdicaris, Cap Spartel

Cap Spartel'in yarısı olan Rmilet, hafta sonları yerel aileler arasında popüler bir park. Gölgeli çam, mimoza ve okaliptüs bahçelerinin yanı sıra inanılmaz manzaralı bir otoparkta yolun sonunda deve binme ve alçakgönüllü kebap kulübeleri vardır. Burada restore edilen Ion Perdicarus'un evini de görebilir ve daha sonra arkadaş olduğu Rifi haydut El Raissouni tarafından kaçırıldığını hayal edebilirsiniz. Aile ile birkaç saat için büyük bir duraklama veya günlük gezi var. Ana girişin karşısındaki şık kafe, Tangier'in bir başka çarpıcı ve sıradışı manzarası sunmaktadır.

Yorumlar