Çek Cumhuriyeti Gezi Rehberi

Çek Cumhuriyeti Hakkında

prag


Çek Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da kara ile çevrili bir ülke olup, Avusturya, Almanya, Polonya ve Slovakya ile sınır komşusudur. Çek Cumhuriyeti 78.867 km²'lik bir alanı kaplayarak, onu komşu Avusturya'dan biraz daha küçük ve aynı zamanda ABD'nin Güney Carolina eyaletinden biraz daha küçük hale getiriyor. Ülke 10.56 milyondan fazla bir nüfusa sahiptir. Başkenti ve en büyük şehri Prag, konuşulan diller Batı Slav dili olan Çekçe'dir. Çek Cumhuriyeti şunlarla ünlüdür.

Çek Cumhuriyeti Tarihi Merkez Prag

prag


UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Kaleler, Çek Cumhuriyeti'nde yüzlerce kaleler, şatolar ve konaklar var. Bira, orijinal Budweiser Çek Cumhuriyeti'nde Budweiser Budvar Bira Fabrikası tarafından yapılır ve Pilsener birasının evi Çek Pilsen (Plzeň) şehridir. Lor peyniri "syrečky" olarak adlandırılır. Škoda ve Tatra otomobilleri ve Bata ayakkabıları ile ünlü değil. Çekya'dan en ünlü insanlar Miloš Forman, Oskar Schindler, Sigmund Freud, Antonin Dvorak, Franz Kafka, Václav Havel ve Gregor Mendel'dir.Çek Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da karayla çevrili bir ülkedir.
I. Dünya Savaşı öncesinde Avusturya-Macaristan'da, 1918'de Çekler ve komşu Slovaklar bir araya gelerek bağımsız Çekoslovakya cumhuriyetini kurdular. II. Dünya Savaşı'nda 1939'da Almanlar tarafından işgal edildi. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Çekoslovakya Sovyet nüfuz alanına girdi ve Varşova Paktı'na üye oldu.

Yorumlar