Galler Portmeirion Köyü Hakkında

Portmeirion Köyü Hakkında

Portmeirion Köyü Hakkında



Haliçe ulaşan kendi sakin yarımadasında yer alan, ağır İtalyan etkisine sahip bu fantastik renkli binalar koleksiyonu Galce mimarı Sir Clough Williams-Ellis tarafından yönetildi. 1925'ten başlayarak, Sir Clough görkemli konakları parçalamaktan bitler ve parçalar topladı ve bu garip ve harika sahil ütopyasını uydurmak için kendi eserlerinin yanına koydu. Bugün binaların hepsi miras listelendi, site bir koruma alanı ve burada festivaller, fuarlar, konserler ve diğer etkinlikler sık ​​sık düzenleniyor.

Portmeirion Köyü Ayrıntıları

Portmeirion Köyü


Sir Clough ve Portmeirion üzerine bir belgesel, saatte orta meydanın hemen üzerindeki bir binada gösteriliyor. Sir Clough'un yaşam boyu endişesi, mimarlığın tuhaf ve ilgi çekici doğası, doğal olarak güzel bir sitenin onu savunmadan nasıl geliştirilebileceğini göstermek için ortaya çıkmasıydı. Hayatının işi şimdi 'o tuhaf gereklilik' olarak nitelendirdiği bir şey olan güzelliğin kanıtıdır. 1978'de yaşamı boyunca çevre için kampanya yürüttüğü için öldü. 1928'de Kırsal Galler Koruma Konseyi'nin kurucu üyesiydi ve 20 yıl boyunca başkan olarak görev yaptı. Bölgeye dağılmış çürük kır evlerinin ve ölçekli konakların çoğu tatil izinleri için kullanılabilir (sahte-Gürcü cephesi olan Unicorn binası, merkezi köyün harika manzaralarını sunar), diğer binalar ise kafeler, restoranlar ve hediyelik eşya dükkanları içerir . 

Portmeirion Köyü

Portmeirion çömlekçisi (Sir Clough'un kızı Susan tarafından tasarlanan meşhur florid sofra takımları), bugünlerde Stoke-on-Trent'de (İngiltere) yapılmış olmasına rağmen mevcuttur. Yürüyüş yolları ağı sahil boyunca ve ormanlık özel yarımadadan geçerek bir kalenin kalıntılarını (Sir Clough'un eserlerinden biri değil gerçek bir) ve yarımadanın sıcak mikro iklimi tarafından beslenen egzotik bitkilerin bolluğunu içerir. . Köyün ücretsiz rehberli turları çoğu gün bilgi merkezinden ayrılıyor ve nisan-ekim ayları arasında 'orman treni' 20 dakikalık bir devrede ormanlık alanları geziyor.

Yorumlar