Llandudno, Galler

Llandudno, Galler

Oldukça eski moda Kuzey Galler sahil beldesi, iyi korunmuş Viktorya dönemi mimarisi ve eğlenceler, mağazalar ve yemek yiyebileceğiniz yerler ile süslü bir eğlence iskelesine sahiptir. Büyük görünümlü küçük oteller, körfezin masmavi sularını gören geniş gezinti yoluna sahiptir. Ötesindeki alışveriş bölgesi orijinal gölgelik yürüyüş yollarını korumaktadır.

Bodelwyddan Kalesi, Llandudno

Abergele ve St. Asaph arasında, bu kale Londra Ulusal Portre Galerisi'nin Galce evi. Sergilenen resimler arasında John Singer Sargent, Dante Gabriel Rossetti ve Edwin Landseer'ın eserleri yer alıyor. Kale alanları büyüleyici, kasvetli bir tarihi dipnot içeriyor: ordu tarafından yeni asker yetiştirmek için kullanılan büyümüş Birinci Dünya Savaşı siperleri ağı. Bir dizi interaktif ekran, tarihi canlandırmaya yardımcı olur. Ayrıca gerekçesiyle bir labirent, büyük kuş kafesi ve güzel ormanlık yürüyüşler vardır. Kale, Llandudno'nun 26 kilometre doğusundadır.

Great Orme, Llandudno

Great Orme, Llandudno

"Deniz canavarı" anlamına gelen İskandinav sözcüğü olarak adlandırılan 679 metrelik burun, Llandudno üzerinde Büyük Orme kuleleri olarak adlandırıldı ve körfezin olağanüstü manzaralarını gördü. Llandudno Teleferiği (Kuzey Geçit Töreni) sizi Büyük Orme'nin tepesine bir mil kadar fermuarlar. Zirvede yapay kayak pisti ve tüm yıl boyunca kullanılabilecek bir kızak pisti var. Zirveye ulaşmanın en güzel yolu Büyük Orme Tramvayı (Victoria İstasyonu, Kilise Yürüyüşleri). Geziler yaklaşık 20 dakikada bir kalkıyor. Zirve, açık otlak, kır çiçekleri ve nadir kelebekleri olan bir sylvan noktasıdır.

Great Orme Madenleri, Llandudno

1987 yılında keşfedilen bu mayınlar, bakırın bölgede ilk çıkarıldığı 4000 yıl öncesine dayanıyor. Bir tura katılabilir ve eski insanların dünyanın en büyük tarih öncesi madenleri olduğu düşünülen tünelleri kazmak için kullandığı teknolojiyi öğrenebilirsiniz.

Yorumlar