Rabat Görülecek Yerler

Bab Rouah, Rabat

Bab Rouah, Rabat

Şu anda bir sanat galerisi olan bu şehir kapısı, Yaqoub al Mansour tarafından 1197 yılında inşa edilmiştir. Görmek için şehir surlarının dışına çıkın ve modern kemerlerin sağına bakın. Başlangıçta bir tahkimat, kapı iki oyma kabuk tarafından tepesinde özenle dekore edilmiş bir kemere sahiptir. Giriş, arkasında kapısı olmayan bir odaya açılır; Bir zamanlar Rabat'a açılan kapıyı görmek için sola başka bir odaya, sonra da üçüncü bir odaya dönmeniz gerekiyor.

Rabat Lalla Soukaina Camii

1980'lerde Kral II. Hasan tarafından torununun onuruna inşa edilen bu cami, Granada Mahkemesi'nde Aslanlar Mahkemesi'ni üreten Mağribi mimarisi geleneğinin canlı ve iyi olduğunun kanıtıdır. Camiyi çevreleyen yürüyüş yollarındaki zarif kumtaşı işine dikkat edin ve tavanlardaki renkli boyalı geometrik tasarımlara bakın. Cami etrafı tertemiz bahçelerle çevrilidir. Gayrimüslimler girmeyebilir, ancak dışarıdan hayran kalacak çok şey var.

Rabat Hayvanat Bahçeleri

Rabat’ın hayvanat bahçesi, çoğu nispeten geniş muhafazalarda bulunan 150 türü temsil eden 1.800 garip hayvana ev sahipliği yapıyor. 120 dönümden fazla alan, temalı beş temalı ekosisteme (Atlas Dağları, çöl, savan, yağmur ormanı ve sulak alanlar) ayrılmıştır; bunlardan ilki, yalnızca esaret altında bulunan Atlas aslanlarının varlığı nedeniyle öne çıkmaktadır. Filler, zürafalar, suaygırları ve muhteşem oriks ve ceylan orduları da burayı ev olarak adlandırıyor. Onları karıştırdıktan sonra, eğitim çiftliğini ziyaret ederek veya planlanan günlük olaylardan birini yakalayarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Rabat Kraliyet sarayı

Rabat Kraliyet sarayı

20. yüzyılın başlarında inşa edilen Fas Kraliyet Sarayı, çimlerin arkasında yer alan krem ​​rengi büyük bir binadır. Süs kapısı beyaz ve kırmızı giyinmiş tören muhafızları tarafından vurgulanmıştır. Kompleks kabinenin ofislerini, başbakanı ve diğer idari yetkilileri barındırıyor. Kompleksin ortasında yoldan sapmayın; saray kraliyet ailesi tarafından işgal edilir ve halka kapalıdır.

Yorumlar