The Hanging Church, Kahire

The Hanging Church, Kahire

The Hanging Church (Asma Kilisesi)

Arapça'da El-Muallaqah ("askıya alındı") olarak bilinen kilise, Kutsal Bakire'ye kutsandı. Aslen 9. yüzyılda inşa edilmiş - ve Roma kalesinin bir geçidinin üstünde (dolayısıyla adı) oturan Asılı Kilise, Kahire'nin kiliselerinin çoğu gibi birkaç kez yeniden inşa edilmiştir. Sadece kutsal alanın sağındaki, güney kalesinin üstündeki bölüm orijinal olarak kabul edilir. Yine de, kentin en etkileyici kiliselerinden biri olmaya devam ediyor.

Giriş kapıları, kısmen 11. yüzyıldan kalma sırlı geometrik karolarla kaplanmış olan narteks olan kapalı bir avluya açılan bir merdiven uçuşuna yol açar. Narteksin ötesinde, hizmetlerin yapıldığı kilisenin ana bölümü olan nef vardır. Bu, daha önceki bir binadan alındıklarını gösteren bir özellik olan sekiz Korint sütunu ile merkezi bir nef ve iki yan koridora bölünmüştür. Kıpti kiliselerindeki sütunların çoğu azizlerin resimleriyle boyanmıştı, ancak birkaç resim hayatta kaldı. Asma Kilisesinde olanlar istisna değildir; sadece bir sütunda hala üzerinde bir figür izleri vardır.

The Hanging Church Hakkında

The Hanging Church, Kahire

Belki de bu alanın en etkileyici yönü mermer minberidir. Ülkedeki en eski minber olarak kabul edilen, bazı malzemeleri daha önceki mobilyalardan gelen 11. yüzyılda inşa edilmiştir. Minber, ikisi arasında benzer olmayan çiftler halinde düzenlenmiş bir dizi ince sütun tarafından desteklenmektedir. Bazıları bunun Kilisenin ayinlerini temsil ettiğini söylüyor; diğerleri bunu Mesih'in ve öğrencilerinin sembolü olarak tanımlıyor.

Kutsal alan aynı zamanda olağanüstü bir kaliteye sahiptir. Sedir ağacı ve fildişi kesimleri küçük parçalar halinde kesilir, daha sonra ahşapta kakma yapılır ve eşit uzunlukta kolları ve her bir kolun ucunda üç nokta vardır. Ekranın üst kısmı Mesih'in merkezini tasvir eden ikonlarla kaplıdır; sağda Meryem, başmelek Gabriel ve Saint Peter; ve Vaftizci Aziz John, Aziz Paul ve soldaki baş melek Michael. Ekranın arkasında Meryem Ana'ya adanmış bir tapınak vardır. İki yan tapınak, Vaftizci Aziz John'a (sağda) ve Mısır'da çok popüler bir aziz olan Saint George'a (solda) adanmıştır.

Saint George'un tapınağının sağında 13. yüzyıldan kalma başka bir güzel ekran var. Ahşap ve sedeften yapılmış, arkasında bir mum tutulduğunda koyu pembe yanar. Ekranın arkasında Etiyopya Saint Takla Hamanout Kilisesi'ne bağlı küçük bir şapel var. Bu şapel, biri Kıyamet'in 24 Büyükünü ve diğeri Bakire ve Çocuk'u tasvir eden iki duvar resmi için görülmeye değer. Bu şapelden bir merdiven, Aziz Mark'a adanmış bir merdivene çıkar. Bu alan, muhtemelen eski Roma kalesinin kalesi olduğu 3. yüzyılda inşa edilen kilisenin en eski kısmıdır.

Yorumlar