Çok Özel Tokyo

Tokyo Seiji Togo Anıtı Sompo Japon Sanat Müzesi

Tokyo Seiji Togo Anıtı Sompo Japon Sanat Müzesi

Ressam Seiji Togo (1897–1978), genç kızların zarafeti ve çekiciliğini tuval üzerine koymanın bir ustasıydı. Müze koleksiyonundan 100'den fazla eseri herhangi bir zamanda burada Gauguin ve Cezanne gibi diğer Japon ve Batılı sanatçıların eserleriyle sergileniyor. Müzede ayrıca Van Gogh'un Ayçiçekleri de bulunuyor. Galeri, Shinjuku'nun eski bölümünün özellikle iyi bir görünümünü içerir.

Tokyo Shinagawa Akvaryumu

Tokyo'nun güneybatısındaki bu akvaryumun eğlenceli kısmı sualtı cam tünelinde yürürken, 450 civarında balık türü sizin etrafında ve üstünde yüzüyor. Bununla birlikte, İngilizce broşürler veya açıklama panelleri yoktur ve yunus ve deniz aslanı imkansız sayılarda kalabalık çizdiği Pazar günü kaçınmak için elinizden geleni yapın. Shinagawa'dan Omori-kaigan İstasyonu'na giden yerel Keihin-Kyuko özel tren hattına binin. İstasyondan çıkarken sola dönün ve ilk trafik ışığına kaldırımda bulunan seramik balıkları takip edin; sonra sağa dön.

Tokyo Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi

Tokyo Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi

Bu güzel 150 dönümlük park, bir zamanlar Tokugawa shogunlarının en güvenilir hizmetlileri arasında yer alan güçlü Naito feodal beyler ailesinin mülküydü. II. Dünya Savaşı'ndan sonra nihayet halka açıldı. Rahat yürüyüşler için mükemmel bir yerdir: yollar göletleri ve köprüleri, yapay tepeleri, düşünceli yerleştirilmiş taş fenerleri ve 3.000'den fazla bitki, çalı ve ağacı geçer. Japon, Fransız ve İngiliz tarzlarında farklı bahçelerin yanı sıra tropik bitkilerle dolu bir sera (ulusun ilk, 1885'te inşa edilmiş) vardır. Ziyaret edilecek en iyi zamanlar, krizantem sergisi sırasında 75 farklı kiraz ağacının (toplamda 1.500 ağaç) çiçek açtığı Nisan ve Kasım ayının ilk iki haftasıdır.

Yorumlar