Ishite-ji, Matsuyama

Ishite-ji, Matsuyama

Ishite-ji

Dogo Onsen'e 15 dakikalık yürüme mesafesindeki Ishite Temple, oyunda Shingon Budizmidir. Yarı sakin hac hedefi, yarı antik Budist temalı eğlence parkı, tapınak görülmeye değer. Çevresindeki şehir kadar genişleyen ve zarif bir şekilde dağınık olduğu gibi, tapınak kedileri gibi sayılamayacak kadar çok sayıda sürpriz içerir.

Ishite-ji Hakkında

Tapınağa, hat fırçaları, omiyage-kağıt servetleri ve hac malzemeleri satan satıcılarla ahşap tezgahlarla çevrili taş bir yolla girin. Devasa tapınak kapısının hemen içinde origami vinçlerini katlamak için bir masa göreceksiniz; birini yapın ve sütunların etrafında asılı ağır, renkli demetlere eklenecektir. Vinçlerin ötesinde, bir hacı göreceğiniz büyük ibadet salonu yatıyor. Çevrede ayrıca boyalı paneller, altın heykeller, ana tapınağa giden merdivende dev bir mandala, atlayabileceğiniz bir kılıçla ahşap bir kami (ruh) ve çalmak için büyük bir bronz çan göreceksiniz (¥ 100) .

Ishite-ji, Matsuyama

Sakin ve akılda kalıcıdır, ancak Ishite-ji Tapınağı'ndaki gerçek eğlence, ana ibadet salonunun solundaki uzun, karanlık bir mağarada başlar. İnanılmaz derecede uzun hissettiriyor ve nihayet diğer tarafta - şaşırtıcı ahşap heykelleri ve 88 taş Buda'yı geçtiğinizde - dağlara doğru uzanan 100 metre rahip Kobo Daishi heykeli ile karşı karşıya kalacaksınız. Tapınağın arkasındaki dağ da birkaç sürprizle karşı karşıyadır: Çırpınan bir kaya yolu, iki ürkütücü mağaranın keşfedebileceğiniz dağa çıkar (çoğu yerli halk bile onlar hakkında bilmiyor). Ishite-ji Temple'ın her ayın 20. gününde düzenlenen düzenli festivalini kaçırmayın.

Yorumlar